GEZİCİ: BİR SONRAKİ KIRMIZI KART...

Referandum sonucunu en net tahmin eden anket şirketi Gezici oldu. Gezici Araştırma'nın patronu Murat Gezici, "Üsküdar'daki ve Beyoğlu'ndakiler sandığa gitseydi hayırı konuşuyor olabilirdik" dedi.

17 Nisan 2017 Pazartesi 01:37
GEZİCİ: BİR SONRAKİ KIRMIZI KART...

Anadolu Ajansı’nın resmi olmayan verilerine göre yüzde 51.36 evet, yüzde 48.64 hayır oyu ile anayasa referandumu sonuçlandı. Referandumun sonucunu en yakın bilen araştırma şirketi ise Gezici oldu. Gezici araştırma şirketinin patronu Murat Gezici açıklamalarda bulundu. Gezici sadece Üsküdar’da ve Beyoğlu’nda sandığa gitmeyen seçmenlerin sandığa gitmesi durumunda hayırın kazanabileceğini ifade etti.

Seçimden kısa bir süre önce yapılan anketler.


İşte Gezici’nin açıklamalarından satır başları:  2 puan daha katılım olsaydı. 650 bin daha gitseydi Üsküdar’daki ve Beyoğlu’ndakiler sandığa gitseydi hayırı konuşuyor olabilirdik. Türkiye’de muhalefet ilk kez nasıl bir seçimi kazanabiliri öğrendi. Etliye sütlüye dokunmadan iyi adımlarla devam etti. Toplumun yüzde 70’i aslında yeri bir anayasaya ihtiyaç vardır diyor. Böylesine ihtiyaç yoktur diyor. AK Parti şu an bir seçim olsa oy oranı yüzde 48-50’dir. Toplum konsensüs yapacaksın diyor. AB’ye mesaj veriyor. 10 ay önce yaptığımz araştırmalarda toplam AB’ye girmeyi destekliyordu. Bu sonuç iktidara sopa gösteriyor. Benim yaşam standardım batıdadır diyor. Ayrıca bu toplumun ülkeyi idaere edenlere gösterdiği sarı karttır. Yani köprü yaptın ama köprüde kalma sürem uzadı, yol yaptın yolda kalma sürem uzadı, hastane yaptın ama hastanede kalma sürem uzadı bunu devam ettirirsen bir sonrakinde kırmızı çıkacak diyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.04.2017 03:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol