GEZİ VE TAPELER OY KAÇIRDI

AK Parti, yerel seçimlerden birinci çıkıp yüzde 45 oy aldı ancak Gezi olayları ile yolsuzluk tapeleri 3 ila 8 puan kaybettirdi.

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:27
GEZİ VE TAPELER OY KAÇIRDI

 AK Partinin yerel seçimlerden birinci çıkıp yüzde 45 oy almasına rağmen, Gezi olayları ile 17 Aralık sonrası yayınlanan ve yolsuzluk iddialarını içeren tapeler nedeniyle, yüzde 3 ila 8 oranında oy kaybettiği açıklandı. Seçimlerde yaklaşık 44 milyon geçerli oy kullanıldığı düşünüldüğünde, bu oy oranı önemli bir kitleyi kapsıyor.

Başbakan Erdoğan 3 Şubat günü Almanya'ya giderken havaalanında yaptığı açıklamada AK Partinin oyunu son ankete göre yüzde 47.7 olarak açıklamış, Başbakan yardımcıları Beşir Atalay ile Bülent Arınç da oy oranlarının yüzde 49 ile yüzde 53 civarında olduğunu belirtmişlerdi. Seçim sonuçları alınınca AK Partinin oyunun yüzde en az yüzde 3, en çok yüzde 8 oranında düştüğü görüldü.

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır da, AK Parti’nin oyunun Gezi olayları öncesi yüzde 53’lere kadar ulaştığını ancak bu olaylar ve 17 Aralık sonrası yayınlanan tapelerle düşüşe geçtiğini söyledi. Ağırdır şu analizi yaptı:

''AK Parti’nin oyu Gezi’den önce, açılımla beraber Nisan ayında yüzde 53’lere ulaşmıştı. Gezi’den sonra düşüşe geçti sonra toparladı. Ancak 17 Aralık’tan sonra geriledi. 17 Aralık’ın etkisi hiç olmadı değil, oldu ama burada daha radikal ya da kamuoyunun beklediği kadar büyük değişiklik olmamasının sebepleri var. Bunlar da kutuplaşma, kimlik siyaseti üzerinden oy verme davranışı ve siyasi rekabet eksikliği...''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.04.2014 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol