Gergelioğlu'na Namaz Bile Kıldırtmadılar!

HDP’li Hüda Kaya, Meclis’teki Adalet Nöbeti’ndeki Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

21 Mart 2021 Pazar 14:03
Gergelioğlu'na Namaz Bile Kıldırtmadılar!

AKP'nin vekilliğini düşürdüğü Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik tavrı da pes dedirtti.

Kaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yazıklar olsun ikiyüzlülere! Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilimiz abdest alırken, en savunmasız haldeyken derdest edildi. Namazını kılmasına ve üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi. Bu yaşananlar Akp dinciliğinin nasıl bir yozlaşmış zihniyet içinde olduğunun kaydı olarak tarihe geçti” ifadesini kullandı.

GERGERLİOĞLU'NUN PAYLAŞIMI...

Öte yandan Milletvekilliği düşürülen gözaltı sonrasında serbest bırakılan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun da Twitter hesabından paylaştığı bir Meclis konuşması sosyal medyada gündem oldu.
Gergerlioğlu söz konusu konuşmasında “Benim adım Ömer Faruk. Bu adı rahmetli babam koydu. Dedi ki; ‘Oğlum sen adaletli ol diye bu ismi sana koydum.’ Ben de hayatım boyunca, 56 yaşındayım şu ana kadar adaletin peşinde koştum. ‘Harun’ deyip de karun diye gitmedim. Allah’a şükürler olsun” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan vekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de nöbetini sürdüren Gergerlioğlu sabah saatlerinde uyuduğu odadan tuvalete gittiği sırada Meclis’te çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı. Gergerlioğlu, “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” dedi. Gergerlioğlu’nun namazını kılmasına ve kıyafetlerini değiştirmesine izin verilmedi.

"SİZİN KILDIĞINIZ NAMA KABUL EDİLMEZ"

AKP Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Okur, Twitter hesabından yaptığı iki paylaşımda "Gergerlioğlu mu ? o artık paket", "Sizin kıldığınız namazı Allah kabul etmez" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.03.2021 14:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol