“GERÇEĞİ BİLSEYDİNİZ ÇOK AĞLAR, AZ SEVİNİRDİNİZ“

İhsan Eliaçık hoca, seçimde yüzde 45’e yakın oy alan ve balkon konuşmasını gövde gösterisine çeviren iktidar partisi liderinin adeta rol model haline geldiğini söyledi. Eliaçık hoca, “ Onda kendi dünya hırslarını görüyorlar. Onun yerinde, Egemen Bağış’ın yerinde olmak istiyorlar. Oysa Muktedirin dört kitapta yasak üç büyük suçuna iştirak ettiler” dedi.

01 Nisan 2014 Salı 10:39
“GERÇEĞİ BİLSEYDİNİZ ÇOK AĞLAR, AZ SEVİNİRDİNİZ“
Eliaçık hoca, seçim değerlendirmesini sosyal medya üzerinden yaptı. İktidara oy verenlerin kesinlikle aptal, koyun ve benzeri türde kavramlarla nitelenemeyeceğini, bu kitlenin gayet bilinçli olduğunu vurguladı. Yüzde 45’lik kesimin kendi hayallerini ödüllendirdiğini ve sırasını beklediğini kaydeden Eliaçık hoca, “ Bu kitle maalesef muktedirde kendi dünya hırslarını görüyor. Bilal'in, bakan çocuklarının, Egemen Bağış'ın yerinde olmak istiyor” ifadelerini kullandı.

HANGİSİ HALK, HANGİSİ MİLLİ İRADE?
Hiçbirşeyin yolsuzluk ve rüşvetten daha önemli olmadığını dile getiren Eliaçık hoca, “ Siz bunların ne olduğunu gerçekten bilseydiniz çok ağlar, az sevinirdiniz.  Milli irade hangisi %  45 mi, % 55 mi? Bütün demokrasi teorileri tartışılmalıdır. Halk şunu dedi derken hangisini kastediyoruz? Ne yani yolsuzluk ve rüşvet yok mu şimdi? Sandık sonuçları bunu mu gösteriyor? Allah'a şükür yolsuzluk ve rüşveti ödüllendirenler arasında değildim. TümTürkiye değil fakat iktidara oy verenler bu sonuçlarla (% 43-45) yolsuzluk ve rüşveti bırakan onaylamayı ödüllendirilmiştir.  İktidara oy verenler belki tek tek ahlaklı olabilirler ama bu konjoktürde % 45 yolsuzluk ve rüşvette ahlaki bir sorun yok anlamına gelir. Bu seçim tarihe 'çok yoğun yolsuzluk ve rüşvet tartışmaları altında yapılan seçim' diye geçecek. Sonuç ne olmuştu denince ne diyeceksiniz? Çok yoğun yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarının gölgesinde  yapılan böylesi bir seçimde siyaseten % 45 ahlaken % 55 kazanmıştır. Siyasi tehdidin ahlaki kaygıya tercih edilmesiyle % 45 oranında yolsuzluk ve rüşvete cesaret verilmiştir” dedi.


YOLSUZLUK VE RÜŞVETİ AHLAKSIZ SAYMADILAR
En iyimser yorumla iktidara oy verenlerin siyasi tehdidi, ahlaki tehdide tercih ettiğini belirten Eliaçık hoca, mevcut kitlenin öncelikli hedefinin tehdidi savmak olduğunu ardından sıranın rüşvete gelmesini beklediğini ifade etti. Eliaçık hoca şunları söyledi: “ En iyimser yorumla iktidara oy verenler (% 45) siyasi tehdidi, ahlaki kaygıya tercih etti. ‘Önce tehditi savalım sonra rüşvete sıra gelir’ dedi. Allah'a, halka ve tarihe tanıklığımdır: O ülkede Mart 2014'de yolsuzluk ve rüşveti ödüllendiren % 45'in içinde ben yoktum! ‘Adam % 45 almış hala rüşvetten bahsediyor’ diyenler tam da bunun için yolsuzluk ve rüşvet var işte. İktidara oy veren %  45 öldürmelere, çalmalara ve yalanlara ortak olmuştur. Muktedirin dört kitapta yasak üç büyük suçuna iştirak etmiştir. İktidar, % 39'dan 4-5 puan fazla alırsa anormal bir durum var diyordum. Evet anormal bir durum var, toplumsal refleks doğal/tabii işlemiyor. Yolsuzluk ve rüşveti ahlaksızlık saymayan bir yönetim anlayışı bu seçimnde %  45 destek gördü.”



BİZİM DAVAMIZ PARTİLERİ AŞAR...
“ Halk kim? %  43 mü, %  57 mi? Demokrasilerde kime halk deniyor? Halk iktidara destek mi verdi köstek mi? Demokratik öfke hangisinde?” diye soran Eliaçık hoca, seçim değerlendirmesini şu ifadelerle noktaladı: “ Birisi çıksın, bu sonuçlar yolsuzluk ve rüşvetin olmadığının kanıtıdır desin. O zaman vicdanlarda, ahlaken kaybettiler ne demek anlaşılır. Hiç bir şeyi yolsuzluk ve rüşvetten daha önemli değildir.Siz bunların ne olduğunu gerçekten bilseydiniz çok ağlar az sevinirdiniz. Balkonda  Bakara-makarayı sırıtırken gördügünüzde içiniz cız etti mi etmedi mi? Korkmayın CeHaPe zihniyeti duymaz . Bize gelince bizim davamız partileri aşar, sandıklara sığmaz, bambaşka bir yoldur. Önümüzdeki 50 yılın tohumlarını ekiyoruz. Servet ve iktidar sahiplerine karşı İslami, ahlaki ve vicdani ilkeleri hiçbir dünyevi kaygı gütmeden yükseltmeye devam ediyoruz.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2014 14:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ihdemirtas 2014-04-03 12:11:30

tüm kalbimle katılıyorum.

Avatar
esen 2014-04-01 13:54:59

Ne yazik ki islamiyet bu iktidar ve destekcileri sayesinde buyuk zarar gordu.terbiyesizlik.rusvet normal sayilir oldu.Allah islah etsin

Avatar
Kayhan Akduman 2014-04-01 13:34:46

Murat Bey, yazının içeriğini eleştirebilirsiniz, ama bu davranışınız sizin düşünebilen bir varlık, yani insan olmadığınızı gösteriyor.

Avatar
hasan sari 2014-04-01 13:44:10

Murat sen insan misin? Terbiyesiz herif

Avatar
Naz Bölükbaşı 2014-04-01 17:27:52

din referans alınmadan siyaset yapılamaz mı? hizmet edilemez mi? başbakanlık, meclis, milletvekilliği nemalanma yeri değildir, onların yaptığı da aynı bizler gibi iş'tir, nasıl ki ben işyerimde çalamazsam yolsuzluk yapamazsam onlar da yapamaz, yaptıkları takdirde bunun cezasını çekmeliler ..... bütün kontrol mekanızmaları sistemleri kurulmalıdır....hiç bir pati iktidara geldiğinde istediği gibi at koşturamaz.....

Avatar
naz bölükbsşı @fatih adana 2014-04-01 17:34:22

bu akp chp meselesi değildir, akp çalışıyor da iyi gittiği sanılan ekonominin istikrarın devamı için yolsuzluğa rüşvete oy verilmesi kabul edilemez, diğer partiler ne yaptı ki geçmişte demek te aklamaz şu an ki olanları, önümüze bakıp ne akp ye ne chp ye ne mhp ye ne bdp ye ne hdp ye ne de başka hiç bir partiye ülke peşkeş çekilemez, bu ülke hepimizin , benim bizim hepimizin üzerind hakkı olan şeyleri kanunsuz hukuksuz şekild istedikleri gibi kullanmaya ve kullandırmaya hakları yoktur. denetlenm

Avatar
berfo 2014-04-01 13:35:52

ihsan hocam ; isteyen sandıkları patlatsın , isteyen ne patlatırsa patlatsın. ben şunu iyi biliyorum ki senin söylediklerin anlaşıldığı gün bu düzeni patlatacak....

Avatar
fuat yılmaz 2014-04-01 21:19:28

ulan yavşaklar sizce akp mi kazandı yapılan seçim sahtekarlıkları çöplere atılan oy pusulaları bunları niçin görmüyorsunuz?