GENELKURMAY REDDETMİŞ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımındaki Gazi Orduevi’ni Ak Saray’a katarak Devlet Konukevi yapmak istediği, TSK'nın ise bu isteği geri çevirdiği ileri sürüldü.

08 Aralık 2014 Pazartesi 10:17
GENELKURMAY REDDETMİŞ!

 Yaklaşık 2 yıl önce gündeme gelen Gazi Orduevi’nin Ak Saray için Devlet Konukevi yapılması talebi yeniden gündeme geldi. Erdoğan’ın ısrarla orduevini istediği, Genelkurmay’ın ise bu talebe sıcak bakmadığı ileri sürüldü.

Aydınlık gazetesinden Ceyhun Bozkurt'un haberine göre;  olayın geçmişi 2 yıl öncesine dayanıyor. Ak Saray’ın Başbakanlık Konutu olarak yapımına başlanması sırasında, hemen yakınında bulunan Gazi Orduevi de askerden istendi. Ancak bu talep reddedilerek üstü kapatıldı. Ak Saray, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakanlık Konutu’ndan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dönüştürülünce Erdoğan gözünü yeniden Gazi Orduevi’ne dikti. Bir süredir kapalı kapılar ardından Gazi Orduevi’nin askerin elinden alınarak Devlet Konukevi’ne dönüştürülmesi için görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı ise yeniden gündeme gelen bu talebe ret yanıtı verdi. Erdoğan’ın ve AKP Hükümeti’nin bu konuda bastırdığı ancak TSK’nın kararının arkasında olduğu belirtiliyor.

MEVCUT DEVLET KONUKEVİ ULUS’TA

İlk Meclis’in karşısında bulunan ve Ankara Palas olarak da bilinen mevcut Devlet Konukevi, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yabancı konukların ağırlandığı yer oldu. Şu an Dışişleri Bakanlığı’nın kullanımında olan Ankara’nın Ulus semtindeki Devlet Konukevi için Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde şu bilgiler yer alıyor: “Cumhuriyet’in kuruluşu ile birlikte Atatürk’ün Türk toplum hayatına getirmek istediği bazı yeniliklerin Ankara Palas’ta başlatıldığı, kadınların sosyal ortama erkeklerle eşit biçimde girmesinin ilk adımlarının Ankara Palas’ta, Atatürk’ün bizzat önayak olmasıyla düzenlenen sosyal etkinliklerle atıldığı bilinmektedir.”

ANKARA’YA HAKİM TEPEDE

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan Gazi Orduevi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, birkaç yıl öncesine kadar en önemli etkinliklerini yaptığı yer olarak biliniyor. Özellikle 30 Ağustos resepsiyonlarının değişmez adresi olan Gazi Orduevi, yaklaşık 3 yıldır çok fazla gündeme gelmiyordu. Gazi Orduevi, konumlandığı tepe itibariyle de Ankara’ya hakim bir noktada bulunuyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.12.2014 10:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol