"GAYET GÜZEL BİR TEZKERE GÖRÜŞMESİYDİ...'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis'te kabul edilen tezkereye ilişkin, "Bu bir savaş tezkeresi değil ama..." dedi

04 Ekim 2012 Perşembe 16:55

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'ye asker gönderme yetkisi veren tezkerenin bir savaş tezkeresi olmadığını belirterek, "Bu tezkerenin caydırıcılık özelliği var" dedi.

Atalay, Meclis'teki tezkere görüşmelerinin ardından MKYK toplantısına katılmak üzere geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Tezkerenin 320 oyla kabul edildiğini hatırlatan Atalay, "Hayırlı olsun. Gayet güzel bir görüşmeydi tezkere görüşmesi. Oldukça verimliydi" dedi.
Türkiye'nin politikasını kamuoyunun dünden beri takip ettiğine işaret eden Atalay, Türkiye'nin Suriye ile ilgili bütün konularda uluslar arası camiayla birlikte hareket etme temennisinde olduğunu ve dünkü olaydan sonra da Dışişleri Bakanlığı ve hükümetin önceliğinin, uluslararası kuruluşların, NATO ve BM başta olmak üzere konu üzerinde çalışmaya davet edilmesi olduğunu anlattı. Dün NATO'nun toplandığını ve çok önemli bir karar aldığını belirten Atalay, "NATO'nun aldığı kararlar çok önemli. BM'nin, diğer ülkelerin açıklamaları, o birinci planda. Ondan sonrasıyla ilgili Türkiye zaten kendi düzenlemeleri çerçevesinde bu konularda misilleme hakkını da kullanmış oldu. Şu anda o noktadayız" diye konuştu.
Atalay, muhalefetin 'savaş tezkeresi' nitelendirmesinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:
"Arkadaşlar bu tezkere bir savaş tezkeresi değil. Bu elimizde Türkiye'nin menfaatlerini korumak, ileride muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa değerlendirmek üzere. Böyle bakılması lazım. Bu tezkerenin sunuşunu Başbakan yaptı. Başbakanlığın sunuşunda da caydırıcılık özelliği vardır. Türkiye'nin bu tür konularda hakkını, hukukunu iyi koruması söz konusudur. Tezkereyi böyle görmek lazım. Suriye tarafı kendi yaptığını kabul ediyor ve özür diliyor. BM aracı oldu. Bundan sonra böyle olmayacak dedi. BM Suriye ile görüştü. Gerekli açıklamaları yaptılar."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol