GANGİ BAYKAL'I BU İSİMLE VURACAK!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhaliflere karşı Mustafa Sarıgül'ü sahaya süreceği konuşuluyor

23 Haziran 2011 Perşembe 15:31
GANGİ BAYKAL'I BU İSİMLE VURACAK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhaliflerin isyanını Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül ikilisiyle bastıracağı iddia edildi.

Bir dönem Baykal'a rakip olan Sarıgül, yeniden CHP sahnesinde. Ankara kulisleri şimdi Kılıçaroğlu'nun bu sürpriz hamlesini konuşuyor.

CHP'de eski ve yeni sesler kartlarını açık oynamaya başladı. Deniz Baykal ve Önder Sav ekibi kurultay için imza toplamaya başladı. Kılıçdaroğlu da muhalifleri sürpriz bir isimle vurmayı planlıyor.

"YENİ CHP TROYKASI"

Sabah yazarı Mahmut Övür, parti kulislerinde konuşulanları köşesine taşıdı. Buna göre  Kılıçdaroğlu, muhaliflere karşı "Yeni CHP troykası" oluşturdu. Yazar Övür, kurultay hesaplarını bozabilecek Kılıçdaroğlu'nun süpriz iki atağını yazdı.

"Buna göre Kılıçdaroğlu'nun, kurultay öncesi sürpriz bir atak yaparak, tartışmaların odağında yer alan parti yöneticilerinden Gürsel Tekin, Süheyl Batum, Engin Altay, Hurşit Güneş ve Erdoğan Toprak gibi isimleri, Meclis'e kaydıracağı öngörülüyor.

İkinci atak ise çok daha sürpriz bir isimi kapsıyor; Mustafa Sarıgül'den söz ediyorum. CHP yönetimi bugüne kadar Sarıgül'e hep mesafeli yaklaştı. Sarıgül de bir umut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olurum umuduyla sessiz kaldı. Gerçi çaresi yoktu, çünkü CHP'nin mesafeli yaklaşımının da Sarıgül'ün siyasi parti kurmaktan vazgeçişinin de arkasında ortak bir akıl vardı; seçim öngörüsü yanlış çıkan İstanbul sermayesi...

Şimdi kulislerde bu aklın yeniden devreye girdiği ve CHP yönetimine Sarıgül'ü önerdiği konuşuluyor. Eskiyi temsil eden Deniz Baykal ve Önder Sav ikilisine karşı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül üçlüsüyle çıkmak... Hesap açık, eski iki siyasi aktörün kuşatma harekâtı, "Yeni CHP troykası" diye adlandırılan üçlüyle bertaraf edilecek.

İşin ilginç tarafı Sarıgül'le Gürsel Tekin'in seçim sürecinde zaman zaman ve gizlice görüşmeleri de konuşulanlar arasında...

Bu hesap tutar mı veya nasıl hayata geçer bilinmez ama birilerini şaşırtacağı çok açık."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol