GANDİ BAŞBAKAN'I YİNE KIZDIRACAK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine zayıf noktasından vurdu...

22 Mayıs 2011 Pazar 13:09
GANDİ BAŞBAKAN'I YİNE KIZDIRACAK!

 CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yolsuzluk yapanları listelere almadım" sözleriyle yine Erdoğan'ı ve AK Parti'li eski bakanları vurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Büyükçekmece Ramada Otelde sanayici ve iş adamları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Konuşmasında yine aday gösterilmeyen eski bakan ve milletvekillerine yüklenen Kılıçdaroğlu, "Ben o bakanların isimlerini açıklıyorum. 'Bu bakanlar mı yaptı?' diyorum. Çıksın bu bakanlar konuşsun 'biz yolsuzluk yapmadık' diye. Sayın Başbakanı eleştirsinler diye ve o bakanların hepsi çıkıp koro halinde bana saldırıyorlar. Sizi suçlayan ben değilim. Sizin kabine arkadaşınız, Sizin Başbakanınız sizi suçluyor, yolsuzluk yaptılar diye.  'Sayın Başbakan kusura bakma ben yolsuzluk yapmadım', 'Listede yer almadım, ama yolsuzluk yapmadım' niye demiyorsunuz" diye konuştu.

VERGİLERİ DÜŞÜRECEĞİZ

İstihdam üzerindeki vergilerin çok yüksek olduğunu, bunu aşamalı olarak indireceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özellikle asgari ücret üzerindeki vergiyi yüzde 1'e kadar indireceğiz, sıfır yapmayacağız. Kurumsallaşmayı teşvik edeceğiz, kurumsallaşma olmalı çünkü kurumsallaşmanın olduğu yerde, geleceğe dair umutlar beslenmiş olacak ve daha sağlıklı bir ekonomi ortaya çıkacak. Bu nedenle birleştirmeyi özendireceğiz, birleştirmeler varsa bunları, vergilerin dışında tutacağız. Kurumlar Vergisini de KOBİ'ler için yüzde 10'na indireceğiz. Böylelikle sizler, kendi içinizde rahatlamış olacaksınız.''






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol