GANDİ BAŞBAKAN'I KATLADI!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana'da, başbakanın mitingini katladı.

06 Haziran 2011 Pazartesi 12:39
GANDİ BAŞBAKAN'I KATLADI!

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray ve Kayseri'den sonra hafta sonunun son mitingini Adana'da yaptı. Kılıçdaroğlu dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı Uğur Mumcu Meydanı'nda, Ak Parti mitingini katlayan bir katılımla gerçekleşen mitingde keyiflendi. Kılıçdaroğlu, yarım saat gecikmeli geldiği mitingde 27 derece sıcaklıkta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, yapılan düzenleme sonrası 100 bin kişiyi alacak hale getirildiğini söylediği alanı hınca hınç dolduran gruba hitap etti. Meydanın, 3 ayrı caddenin girişine ve gar binasına kadar olan bölümlerinin tamamının dolu olması dikkat çekti, alandaki yoğunluk nedeniyle giriş kapılarının kapatıldığını duyan Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Kapıları kilitledikleri için miting alanına gelemiyorlar rica ediyorum oraları açın" çağrısını bizzat yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, "Mavi Marmara baskınında şehit olanların ailelerinin İsrail için dava açmaları konusunda Adalet Bakanlığı'na izin verdin mi?" diye sordu.

'Başbakan Kemal' sloganlarıyla konuşması sık sık kesilen Kılıçdaroğlu, "Allah'ına kurban Adana" diyerek başladığı konuşmasında, halktan kendilerine emanet ettiği milletvekili adaylarına sahip çıkmalarını istedi. Halkın iktidarı için sandığa gitmelerini isteyerek Kılıçdaroğlu, "Coş Adana, ayağa kalk Adana. 12 Haziran'da haramilerin saltanatını yık Adana. Ben haramilerin saltanatı deyince birileri rahatsız oluyor. E nasıl demeyeyim. Öğretmen 'Anamı aldım, geldim' diyor, 1924'te Cumhuriyet'le doğdu, cumhuriyetle ölmek istiyor, 'biz müsvette değiliz' diyor. Bir eli öpülesi öğretmenimiz sandalyede buraya gelmiş. Yaşı ilerlemiş ruhu genç, bedeni genç, fikri genç öğretmenimiz. O öğretmenimizin ellerinden öpüyorum" dedi.

'BİZİM DERDİMİZ AŞ-İŞ, ONLARIN DERDİ CEP'
Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Abidin Dino, Yılmaz Güney'lerin Adana'sının Türkiye'nin en bereketli ovasında, bereketli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Ak Parti iktidarında Adana'da onlarca fabrikanın kapatıldığını, binlerce kişinin işsiz kaldığını söyledi. Açılan pankartları da okuyarak konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Adana bugün coşmuş. Adana bugün halkın iktidarını istiyor, özgürlük istiyor, demokrasi istiyor, iş istiyor, aş istiyor. Güzel bir pankart var. Diyor ki, 'kasetler çırak işi değil usta işi.' Onların hünerlerini ne yaptıklarını biliyoruz. Bizim derdimiz başka onların derdi başka. Bizim derdimiz herkesin karnı doysun, bizim derdimiz bu ülkede özgürlük olsun, örgütlenelim, sendikamız olsun, bizim derdimiz aş ve iş. Onların derdi 'cebimiz ne zaman para dolacak?'. Diyor ki, (Recep bey, Adana'yı 9 yılda fabrika mezarlığa çevirmek, hayaldi gerçek oldu). Adana'yı bilirim. Bossa'sı vardı, Güney Sanayi'si, Mensa'sı, Çukobirlik'i vardı. 100'e yakın fabrika kapandı, 39 bin 500 kişi sadece 9 yılda işsiz kaldı. 9 yılda yaktılar biz onaracağız. Adana'ya, Adana Ovası'na, Adanalı'ya bereket getireceğiz. Halkın iktidarında bereket gelecek, çocuklarımız rahat uyuyacak. Halkın iktidarında anneler sabahleyin çocuklarını okula gönderirken, iki yanaklarından öpüp umutla gönderecekler okula. Annelere bir sözüm var. Unutmayın size seçme seçilme hakkını getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Şimdi, 2'nci bir devrime imza atmak üzere yola çıktık. Her evde, her hanede geliri olmayan veya geliri asgari ücretin olan her hanede kadının banka hesabına en az 600 lira yatıracağız, onu namerde muhtaç etmeyeceğiz. Halkın iktidarında yapacağız."

'Adana seninle gurur duyuyor' sloganlarına, "Hiç meraklanmayın. 13 Haziran'da Adana ile bütün Türkiye gurur duyacak. Çünkü Adana inanıyorum ki yeni bir tarih yazacak. Çünkü Adana ayağa kalktı, Türkiye'ye yön gösteriyor. Halkın iktidarını gösteriyor" diye cevap veren Kılıçdaroğlu, 'Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olmaz' pankartını okuyarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğru söylüyor. Ben 7 çocuklu bir ailenin oğluyum. Anadolu'nun küçük bir köyünde doğdum. 7 kardeşin içinde üniversiteyi bitiren sadece benim. Diğer kardeşlerim kimisi okudu, kimisi okuyamadı. Ama babamın imkanları yoktu. 1923'te bu güzel cumhuriyeti kuranlar bize her yolu açtı. Okuduk, adam olduk, üniversiteye gittik, devletin bağrında görev yaptık. 27.6 yıl hizmet ettik ve Cumhuriyet bana devlette üst görevlerde hizmet etmeyi de, siyasette milletvekili olmayı da, Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan olmanın da yolunu açtı. Onun için diyorum. Cumhuriyet özgürlüktür, cumhuriyet geleceğe umutla bakmaktır, barışmaktır, Cumhuriyet bir arada özgürce yaşamaktır. Komşusu aç iken tok yatmamaktır. Halka hizmet etmektir, Cumhuriyet geleceğimiz, onurumuzdur. Onuru koruyacak olan Adanalı'dır."

'RECEP BEYİN MASKESİNİ İNDİRECEĞİM'
Seyhan Gençlik Kolları'nın "Adana dayanıyor, şafak 7 diyor" pankartını da okuyan Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin. Dünyanın en güzel toprakları üzerinde yaşıyoruz. Çukurova'yı bilirsiniz, bereketi bilirsiniz. 9 yılda bereket geldi mi? 9 yılda Adana'ya bereket gelseydi 49-50 fabrika kapanmazdı, 39 bin 500 işçi işinden olmazdı. Adanalı kardeşim sana bir sözüm var. AKP'nin gövdesini silkelemek bana ait dallarını silkelemek de size ait" dedi. 

Bunun için katılanlardan söz alan Kılıçdaroğlu, "Ankara'da Recep bey duyacak yine sigortaları atacak. Size sözüm var. Recep beyin ezberini, kimyasını bozacağım. Recep beyin şifresini çözeceğim, maskesini indireceğim, gerçek yüzünü göstereceğim" diye konuştu.

'MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ İÇİN DAVA İZNİ VERDİN Mİ?'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2 gündür The Economist Dergisi'yle ilgili konuştuğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2 gündür diline dolamış. Hani bir dergi dedi ya (CHP'ye oy verin). Kızıyor beyefendi Allah Allah, orayı da çete ilan etti. (Sen nasıl CHP'ye oy ver dersin). CHP'ye oy vermek suç mu? Recep beye göre suç, bize göre özgürlüğün yolu. Onun için söylüyorum maskesini indireceğim diye. Şimdi diyor ki (o dergi size destek veriyor, sen İsrail'e destek veriyorsun, İsrail'i eleştiremiyorsun. Allah Allah biz İsrail ile ne yaptık? Allah aşkına bu büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı kimdi? Bütün dünya biliyor adam kaçmaya çalıyor. Senin maskeni indireceğim. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı oldun. Daha vahim Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken kalktı dedi ki (Amerikan askerlerine başarılar diliyorum). Recep'e bakın Allah aşkına. Kalktı mayınlı araziler vardı biliyorsunuz. (Efendim bunları 49 yıllığına İsrailliler'e vereceğiz) diye kanun getirdi. Kanunu kim iptal ettirdi, CHP . Sen kalkacaksın Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını 49 yıllığına İsraillere vereceksin sonra kalkıp beni suçlayacaksın. Ben o toprakları topraksız köylüye vereceğim. Daha bitmedi. 39 kısmı tekbili birden. Bu gidip, Amerika'da üstün cesaret ödülü almadı mı? Aldı değil mi. Yahudi lobisinden. Şimdi kalkmış bana diyor. Hiç endişe etmeyin bu kardeşiniz halk için çalışacak, halk için çaba harcayacak. Güzel, yiğit bir kadromuz var. Birikimli, çalışkan kadromuz var, onlarla bu ülkeyi aydınlar gibi, aslanlar gibi yiğitler gibi okumuşlar gibi, yüreğinde insan sevgisi olanlar gibi yöneteceğiz. Recep beyin İsrail işini bir bitireyim. Şu Mavi Marmara Gemisi vardı. Orada yurttaşlarımız şehit edildi, kanları yerde kaldı. Yakınları gittiler savcılığa suç duyurusunda bulundular. 2 sivil toplum kuruluşu da suç duyurusunda bulundu. Failleri nerede? İsrail askerleri. Faillerle ilgili olarak dava açılması için Adalet Bakanlığı'nın yetki vermesi lazım. Recep bey yetki verdi mi? Şimdi buradan soruyorum. Recep bey sen dava açmak için Adalet Bakanlığı bu olayda izin verdi mi vermedi mi? Çık 73 milyon yurttaşa açıklama yap. Yapar mı? Göreceğiz yapıp yapmadığını."

'BEN ONLARIN USTALIĞINI BİLİYORUM'
'9 yılda usta olamadın, bundan sonra mı olacaksın?" pankartını da okuyan Kılıçdaroğlu, "Ben onun ustalığının hangi alanda olduğunu çok iyi biliyorum. O ve iktidarı hangi konuda ustadır siz de çok iyi bilirsiniz. Ama Kemal kardeşiniz bunun hesabını soracak. AKP genel merkezine bağlanan hortumları keseceğim. Limon dalda 30 kuruş bir çay 50 kuruş. Bu adalet midir? O zaman yapacağımız bir şey var 12 Haziran'da sandığa gideceğiz adı adalet olan ama adaletsizliğin timsali olan AKP'ye ders vereceğiz. Dişini mi çekeyim? Hiç merak etmeyin dişini de çekeceğiz, dizayn da edeceğiz" dedi.

CHP iktidarında her kesimin nefes alacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceklerini, elektrik borcunun silineceğini, gençlerin askerlik süresinin kademeli 6 aya indirileceğini tekrarladı. Askerlik süresinin kısaltılmasına Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memleketi kim savunacak?" diyerek tepki gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"87 yıldır çözülemeyen öğrenci yurdu sorununu da çözeceğiz. Karanlık odaklara gençlerimizi teslim etmeyeceğiz. Ben diyorum ki askerlik süresini kısaltacağız diye. Recep beyden itiraz, 'memleketi kim savunacak?' Peki Recep bey senin oğlun 21 gün Burdur'da, Vali'nin gözetiminde askerlik yaparken hiç aklına geldi mi bu memleketi kim savunacak diye? Recep bey merak etmesin Cumhuriyet Halk Partisi'nde, onun kadrolarında 1920'lerin Kuvayi Milliye ruhu vardır. Eğer ülke savunulacak konuma gelirse bizler değil 9 ay, 9 yıl da askerlik yaparız. 1923'lerde bu ülkeyi kuranlar, yiğit insanlar, dediler ki köylü milletin efendisidir, başımızın tacıdır. Çünkü köylü çalıştı, üretti, kazandı, üreterek karnımızın doymasına imkan verdi. 2011'in Türkiye'sinde bir Başbakan bizim kuvayi milliyecilerin yücelttiği köylüye ne dedi? Ananı da al git. Bütün çiftçilere sesleniyorum. Size 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde derdini anlatmak isteyince, efelenip, 'ananı da al git' diyen Başbakan'a ders verin. Bu ülkede resmi rakamlara göre 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Gayrı resmi rakam 15 milyon 600 bin. İnsanlar yatağa aç giriyor, her 4 çocuktan 1'i yatağa aç giriyor. Bu ülkede halkın iktidarında bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Ben bunu söylüyorum Recep beyin bana söylediği (Sen parayı nereden bulacaksın? Türkiye'de para var mı?). Türkiye'de para var, ama parayı halkın çıkarları için kullanacak siyasi otoriter yok. O otoritenin adı AKP. AKP cebine çalışıyor halka çalışmaz. Torba torba kömür sömür Tayyip sömür. Ben de biliyorum zaten."

Kendisinin günde 16 saat çalıştığını bildirip, mitinge gelen partililerden günde 10 dakika çalışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Recep beyin ezberini bozmak benim görevim, sizin de göreviniz" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarlarında taşeronluğa son vereceklerini, işçiye sosyal güvence getirip, sendikalaştıracaklarını bildirirken, 600 bin kamu işçisinin aylardır sözleşmelerinin imzalanmasını beklediklerini, ancak, imzalanmadığını kaydedip, "Çağdaş kölelik olan taşeronluk tarihe gömülecek. 600 bin işçi kaç aydır sözleşmelerinin imzalanmasını bekliyor. Yapılıyor mu? Peki bu sendikacılar nerede? Buradan söylüyorum, halkın iktidarında sendika ağalarına yer olmayacak. Bakın, Ceyhan en büyük enerji merkezi olacaktı, yabancılar yatırım yapmak istediler, rafineri kurmak istediler. Ama Recep bey ne dedi. 'Orayı bizim Çalık'a vereceğim' dedi. Dün İstanbul'da 1 milyon kişinin katıldığı bir miting yaptık. Herkes gördü, Çalık'ın gazetesi görmedi. 1 milyon kişiyi niye görmüyor? Ama göstereceğiz. Ama bilecekler" diye konuştu.

Mitingin sonunda milletvekili adaylarıyla el ele vererek, gelenleri selamlayan Kılıçdaroğlu, güvercinler uçurdu, çiçek attı.

SELAHATTİN ÇOLAK YUVAYA DÖNDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıl önce il kongresinin çıkan olaylar nedeniyle CHP'den ihraç edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Çolak'ı yuvaya döndürdü. Parti otobüsüyle havalimanından miting meydanına giderken güzergah değiştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Çolak'ın işlettiği petrol istasyonunun önüne gitti. Kılıçdaroğlu burada 1500 kişilik kalabalık tarafından beyaz güvercinler uçurularak karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun jestine güllerle karşılık veren Çolak, seçim otobüsüne bindi. Kılıçdaroğlu ve Çolak miting alanına birlikte gitti. Bu esnada bir güvercin otobüsün camından içeri girip, halkı selamlayan Kılıçdaroğlu'nun önündeki çiçeklerin üzerine kondu. Şaşkın güvercini Kılıçdaroğlu'nun yakın koruması dışarı çıkartıp havaya bıraktı. Karşılama sırasında bir vatandaşın cebinden cüzdanını çekmeye çalışan yankesici de suç üstü yakalandı. Öfkeli kalabalığın arasında kalan yankesici kaçarak kurtuldu.

GELİN VE DAMADA CHP ROZETİ
CHP'nin Adana mitingi gelin ve damat sürprizine de sahne oldu. Düğün sonrası miting alanına gelen Sibel Karadede ve Turgut Meraklı çifti, henüz Kılıçdaroğlu alana ulaşmadan önce, partililerin alkışları arasında platforma davet edildi. Burada meydanı dolduran kalabalığı selamlayan gelin ve damada CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, CHP rozeti taktı. Genç çift, kırmızı karanfiller atarak coşkuya ortak oldu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol