FEZLEKELER KOMİSYONA AÇILDI

4 eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, savcılık tarafından gönderilen dosyaları komisyon üyelerinin inceleyebileceğini söyledi.

09 Eylül 2014 Salı 16:53
FEZLEKELER KOMİSYONA AÇILDI

  Hakkı Köylü, Meclis kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu’na gelen fezleke dosyalarını komisyon üyelerinin inceleyebileceğini belirtti.

Soruşturma Komisyonu daha önce pusula dizini olmadığı için söz konusu fezlekeleri savcılığa iade etmişti. Savcılıkta dizin pusulalarını yeniden yazarak fezleke dosyalarını komisyona gönderdi. Bunun üzerine Köylü, komisyon üyelerine belgelerin açılması ile ilgili olarak bir yazı yazdığını belirterek, “Komisyon üyeleri bu belgeleri inceleyebilecekler” dedi.

Yazıda; belgelerin dışarıya çıkarmamaları gerektiği, üyeler belgeleri incelerken, görüntü ya da bir suretinin kesinlikle alınmaması uyarısı yapıldı. Bu gerekçelerle üyelerin belgeleri inceleyebileceklerini belirten Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, “11 klasör iade edildi, 11 klasör geldi. Dizin pusulası olmadığı için gönderdik. Şimdi dizin pusulası hazırlanarak gönderildi. İade edilen de gönderilen de aynı belgeler” diye konuştu. Köylü komisyonun Ekim ayında çalışmalarına başlayacağını da kaydetti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.09.2014 16:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol