'FETÖ'cüler Hala Devletin İçinde...'

Eşi Erol Elçok'u ve oğlunu 15 Temmuz darbe girişiminde kaybeden Nihal Olçok, Gelecek Partisi'ne katılma nedeniyle ilgili olarak "FETÖ'cüler halen devlet kademelerinde yer alıyor" yorumunda bulundu.

20 Aralık 2019 Cuma 14:46

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve Abdullah Olçok'u kaybeden Gelecek Partisi mensubu Nihal Olçok, BBC Türkçe'den Hannah Lucinda Smith'e konuştu.

Haberde, “Erol Olçok 20 yıl boyunca Erdoğan’ın seçim reklam kampanyalarını yönetti ve Erdoğan’ın sağ kolu olarak görev yaptı. Partinin iç yüzünü bilenler, Erdoğan’ın sürekli siyasi başarısının ardındaki isim olarak Erol Olçok’ı gösteriyordu” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.Haber, şöyle devam etti:“Ama şimdi 41 yaşındaki Nihal Olçok safları bozdu ve Erdoğan’ın AK Partisi’nden sürgün olanların geçen hafta kurduğu partiye katılacağını duyurdu.

Erdoğan’ın Mayıs 2016’da görevden aldığı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi, AKP’den hayal kırıklığına uğramış olanların desteğini almayı umuyor.”

"DEVLET KADEMELERİNDE HALA FETÖ'CÜLER VAR"

Nihal Olçok da Times’a yaptığı açıklamada “Türkiye’nin yeni bir siyasi söyleme ihtiyacı var. Ülke iyi gidiyor olsa da, bu daha da iyi olamayacağı anlamına gelmiyor” dedi.Haberde, Olçok’un kararını kamuoyuna açıklamasından bu yana, basın ve sosyal medyadaki Erdoğan destekçilerinin tacizine uğradığı ve bazılarının Olçok’u ‘Gülenciler adına hareket etmekle’ suçladığı vurgulandı.Nihal Olçok ise Gelecek Partisi’ne katılmasının bir nedenini Gülen destekçilerinin hâlâ devlet kademelerinde yer alması olarak açıkladı.

Erdoğan’ın kendisinin 60 yaşındaki Davutoğlu’nu usulsüz arazi tahsisatı ile suçladığını söyleyen Times şöyle devam ediyor;

“Bu, Erdoğan’ın Gelecek Partisi’nin, parlamentoda çoğunluğu sadece Milliyetçi Hareket Partisi ile yaptığı ittifakla sürdürebilen AKP’den oy çalma potansiyeli karşısında sarsıldığının işareti. Son anketler de AKP’nin geçen yılki seçimlerden bu yana destek kaybına uğradığını gösteriyor. AKP’ye oy verdiğini söyleyenlerin dörtte biri kararsız. Yarısı, Erdoğan’ın kendisine verdiği yetkilere artık destek olmuyor. Açık adam kayırma ve yolsuzluk, kötüleşen ekonomi ve yargının siyasallaşması AKP’yi lekeledi.”

TIMES: ‘BABACAN VE DAVUTOĞLU, BİR SONRAKİ SEÇİMLERDE AKP’Yİ ZORLAYABİLİR

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da yeni bir parti kurmaya hazırlandığını söyleyen Times, iki partinin çoğu kişinin yakında ilan edilmesini beklediği bir genel seçimde, AKP’nin zayıf çoğunluğunu tehdit edecek kadar destek toplayabileceğini öne sürdü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.12.2019 14:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol