'FETÖ İle İşbirliği Yaptık' Diyen AKP'li MKYK'ya Girdi!

Son dakika... AKP 7. Olağan Kongresi, Ankara'da gerçekleştiriliyor. Kongrede, AKP MKYK adayları belli oldu. Listede dikkat çekici isimler bulunuyor. İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye geçen iki vekil ve Bülent Arınç'ın oğlu da listede kendisine yer buldu.

24 Mart 2021 Çarşamba 14:59
'FETÖ İle İşbirliği Yaptık' Diyen AKP'li MKYK'ya Girdi!

Başkent Ankara'da gerçekleştirilen AKP 7. Olağan Kongresi devam ediyor. Koronavirüs döneminde gerçekleştirilen kongrede sosyal mesafe kuralına uyulmaması eleştiri konusu olurken, kongreye dair en çok merak edilen konulardan bir tanesi AKP'nin yeni MKYK listesi olmuştu.

Kongrenin başlamasının ardından delegelerin oyuna sunulan liste de belli oldu.

Kongreye tek listeyle girildiği için kongre sonunda mevcut aday listesi kesinleşmiş ve yeni MKYK bu listeye göre şekillenmiş olacak.

21 İSİM LİSTE DIŞI

Açıklanan yeni MKYK listesinde, önceki dönemde yer alan 21 isim giremedi.

Bu isimler şöyle:

Ahmet Arslan
Ahmet Sorgun
Ahmet Tan
Cevdet Yılmaz
Erol Kaya
Eyüp Özsoy
Gökçen Özdoğan Enç
Harun Karacan
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
İffet Polat
Lütfi Elvan
Mahir Ünal
Mehmet Akif Kalaycı
Metin Yavuz
Mustafa Ataş
Mahmut Atilla Kaya
Osman Nuri Gülaçar
Tuğba Işık Ercan
Yavuz Subaşı
Zehra Taşkesenlioğlu Ban

AKP MKYK'ye terfi etti

FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK DEMİŞTİ AKP MKYK'YA GİRDİ

Öte yandan AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı da yapmış olan  Emre Cemil Ayvalı, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Yedek Üye Adayları arasında yer aldı. 

Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk yayınındaki FETÖ itirafıyla gündeme gelmişti. Ayvalı, “İktidara geldiğimde sanki kendi kadrolarım vardı da çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık” demişti.

NE OLMUŞTU?
Zagreb Radyosu’nun haberine göre, Mahir Ünal'ın başkanlığını yaptığı AKP'nin Tanıtım ve Medya oluşumunda görev alan Emre Cemil Ayvalı'nın 2012 yılında açtığı Twitter hesabından FETÖ'ye ve çözüm sürecine destek tweetleri attığı ortaya çıkmıştı.

AKP'li Ayvalı'nın 2012 yılında Twitter hesabını açtığı, ancak daha sonra bu hesabı kapattığı ve 2017'de yeni bir hesap açtığı görümüştü. Emre Cemil Ayvalı 2012 yılında açtığı hesabını FETÖ'ye ve çözüm sürecine övgüler sıralaması nedeniyle kapatmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.03.2021 15:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol