'EVLERE ŞENLİK VALİ...'

Vatandaşa ''Gavat'' diyen Adana Valisi Coş, yine tartışma konusu oldu. BDP'li Tan, ''Bu arkadaş, saç tıraşından, gözlük modeline kadar evlere şenlik'' dedi.

29 Kasım 2013 Cuma 11:10
'EVLERE ŞENLİK VALİ...'

 Vatandaşa ''Gavat'' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yine tartışma konusu oldu. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ''Bu arkadaş, saç tıraşından gözlük modeline kadar, evlere şenlik. Başka bir vali mi bulamadı bu cumhuriyet, bu devlet, bu memleket, bu hükûmet?'' dedi.

MHP, bazı bürokrat ve valilerin ''Yanlı davrandığı ve vatandaşa karşı kaba tutum sergilediği'' iddialarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi. Önergenin görüşülmesi sırasında, 10 Kasım törenlerinde bir vatandaşa ''Gavat'' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tartışıldı. 

''GESTAPO, TULUMBACI, EMİR ERİ''
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''Coş, bu iktidara helali hoş olsun'' derken, BDP adına konuşan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ''Bazı valiler, emir eri gibi, gladyatör gibi çalışıyor. Bir vali, bir bürokrat, gestapo şefi, mahalle kabadayısı, tulumbacı gibi davranamaz'' dedi ve şunları söyledi:

''Seviyeli, kaliteli, ağzından çıkanı kulağı duyan bürokratlar atayınız. Adana Valisi evlere şenlik. Bu arkadaş, saç tıraşından tutun, gözlük modeline kadar, konuşma tarzından, yürüyüşüne kadar evlere şenlik. Hangi mantıkla orada tutulur? Başka bir vali mi bulamadı bu cumhuriyet, bu devlet, bu memleket, bu hükûmet ? Başbakan 'Ben valimi yedirmem' diyor ama valin doğru yapmıyorsa ilk tokadı sen vur. Nedir bu tokat? Görevden alacaksın. Halk arasında 'Ağanın malı, kâhyanın canı gider' diye bir laf vardır. Lütfen, bizi bu kendini bilmez kâhyalardan kurtarın.''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.11.2013 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol