'EVET' ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜR...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumundan ‘evet’ çıkmasının Türkiye’yi felakete götüreceğini belirterek, “Sonu belirsiz bir maceradır. Bu Türkiye’yi felakete götürür” dedi. Kılıçdaroğlu, Suriye örneğini verdi.

16 Şubat 2017 Perşembe 15:03
'EVET' ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜR...

Kılıçdaroğlu dün referandum çalışmaları kapsamında İstanbul Dedeman Otel’de bazı federasyon ve dernek temsilcileri ile basına kapalı toplantıda bir araya geldi.İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından başlıklar;

“Hayır’ çıkarsa Türkiye normalleşir”

“Hayır’ çıkarsa, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek. Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine devam edecek. TBMM yasa yapmaya devam edecek. Yine demokratik yöntemlerle komisyonlarda, Genel Kurul’da tartışarak, yasaları olgunlaştırarak çıkarmış olacak. Herkes görevini anayasal sınırlar içinde yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecek” diye konuştu. Bütün yurttaşların sandığa gitmesi ve oy kullanmasını istediğini anlatan Kılıçdaroğlu “Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Biz milletimize güveniyoruz. Sorun memleket sorunu. Dolayısıyla kararı millet verecektir”

“Evet’ çıkması sonu belirsiz bir maceradır”

“Ucu açık bir maceranın içine koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni sokmuş oluruz. Bütün yetkilerin bir kişinin elinde toplanması kadar yanlış bir uygulama yoktur. Dünyada böyle bir örnek de yoktur. Bir kişi çıkacak ‘ben bütün muhtarlıkları kapattım’ diyecek. Niçin? Bir kişi çıkacak, ‘Hakimleri ben tayin edeceğim, savcıları ben tayin edeceğim, büyükelçileri ben tayin edeceğim, genel müdürleri ben tayin edeceğim, Türkiye’nin devlet yapısını ben tek başıma değiştireceğim’ diyecek. Bu bir felakettir. Sonu belirsiz bir maceradır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu yetkileri bugüne kadar kim kullanıyordu? TBMM kullanıyordu. Herkesin yetkisini ve yetki alanlarını TBMM bir kanunla belirliyordu. Şimdi biz kanunu bir tarafa atıyoruz, bir kişinin iradesine bırakıyoruz bütün bunları. Bu doğru değildir. Nereye götürür? Türkiye’yi bir felakete götürür. Biz bu millete güveniyoruz, kendi milletimize güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz. Demokrasiye olan, bayrağına olan bağlılığına güveniyoruz. Tek adam yönetimlerinin olduğu Suriye’ye bakın, Irak’a bakın. ‘Suriye ve Irak çok iyi bir örnektir, biz de onlara benzeyelim’ diyorlarsa Türkiye bir felakete sürüklenir.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol