Ethem Sancak: AKP Beni Fakirleştirdi

'Erdoğan'a aşığım' sözleriyle bilinen, Arapların Hz. Muhammed için söylediği 'Anam, babam sana feda olsun' sözlerini Erdoğan için söyleyen iş insanı Ethem Sancak, şimdi de Vatan Partisi'ne katıldı. Sancak, " AKP döneminde fakirleştim" dedi.

02 Ağustos 2022 Salı 14:09
Ethem Sancak: AKP Beni Fakirleştirdi

Erdoğan sevdası ile bilinen, Tank Palet Fabrikası'nı satın alıp sonra Katarlılara devreden AKP'nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmış olan Ethem Sancak, Vatan Partisi'nin İstanbul il merkezinde Doğu Perinçek ile birlikte basın toplantısı yaptı.

SANCAK: YIKILMIŞ BMC'Yİ AYAĞA KALDIRDIM

Medyanın aylardır kendisiyle ilgilendiğini, bu kadar ilgiyi beklemediğini ancak teşekkür ettiğini belirten Sancak, kendisi için paranın ikinci planda geldiğini öne sürdü. Ülke çıkarlarının her zaman ön planda olduğunu belirten Sancak, " Lütfen beni elli yıllık geçmişimle görün. Çok sayıda genel başkanla çalıştım. Fikre değer veren tek liderdir Perinçek. Beni 'AK Parti dönemi zengini' olarak lanse ediyorlar. Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'ta Başkan yardımcılığı yaptım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Ben AK Partideyken de ülkem için yaptım. Yıkılmış BMC’yi aldım. 'One minute' olayında millet 'dik dur eğilme' diyor. Ona ben fikir liderliği yaptım. Dağılmış iflas etmiş BMC’yi ayağa kaldırdım" diye konuştu.

Ethem Sancak Vatan Partisi'ne katıldı

ETHEM SANCAK NEDEN AYRILDI?

Ethem Sancak'ın AKP'den ayrılma süreci 30 Mart'ta Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen 'Türkiye'nin güvenliği ve NATO' konulu konferanstaki açıklamalarıyla başlamıştı. "Biz Amerika'nın desteği ile iktidara geldik" diyen Sancak, " One minute olayında rest çektik. Batı'nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demiş, bu sözlerinin ardından partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilmişti. Kurul kararını beklemeden istifa eden Sancak'ı iddiası Doğu Perinçek tarafından da doğrulanmıştı. Perinçek, " Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik' ifadesi gerçek. 1996 yılında Rand Corporaion raporu var. Orada diyorlar ki Tayyip Erdoğan Başbakan olacak. Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olacak. Hatta biz onu o zaman yayınladık. Cumhuriyet’te büyük bir söyleşi yaptık. Orada da belirttim. Bu bir gerçek, yani 2002 yılında Türkiye Amerika tarafından erken seçime götürüldü. Ve AK Parti hükümete getirildi" diye konuşmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.08.2022 14:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol