Eski Bakan'dan Olay Çıkış: Mallarını Haram Yollardan...

Çevre ve Şehircilik Bakanı görevini sürdürürken 17-25 Aralık sürecinin ardından istifa eden Erdoğan Bayraktar'dan dikkat çek bir açıklama geldi.

17 Ocak 2021 Pazar 15:00
Eski Bakan'dan Olay Çıkış: Mallarını Haram Yollardan...

17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının öne çıkan isimlerinden eski Bakan Erdoğan Bayraktar'dan çarpıcı bir çıkış geldi.

17/25 Aralık sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Erdoğan Bayraktar, "Mallarınızı haram yollardan har vurup harman savurarak, zamanı gelince parasız, pulsuz, yurtsuz ve itibarsız kalmayın" dedi. Bayraktar Twitter hesabından "Akrabalık haklarını gözetin, yoksula, kimsesize, yolda kalmışa yardım edin. Verecek bir şeyiniz yoksa en azından güler yüzle davranın! Eli sıkı olmayın! Ancak mallarınızı haram yollarda har vurup harman savurarak, zamanı gelince, parasız pulsuz, yurtsuz ve itibarsız kalmayın" diye yazdı.

1610869414602-ekran-alintisi.png

17 ARALIKTA NELER OLMUŞTU?

17 Aralık'taki birinci dalga operasyonunun ortaya çıkardığı yolsuzluk ve rüşvet skandalının şoku henüz atlatılamamışken, Türkiye bir hafta sonra 25 Aralık 2013 tarihinde güne ikinci dalga operasyon haberleriyle başlamış, Ergenekon davasının da savcılarından olan Muammer Akkaş, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve birçok işadamının da aralarında bulunduğu 41 kişilik gözaltı listesi hazırlamıştı. Listede Suudi işadamı Yasin El Kadı, Usame Kutub, Cengiz Aktürk, Abdülkerim Çay, Muaz Kadıoğlu, Mustafa Latif Topbaş, M. Fatih Saraç, Abdullah Tivnikli, Cengiz Aktürk, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Celal Koloğlu, N. Ö., S.B., İbrahim Çeçen, Hayrettin Özaltın, Adnan Çebi, Oğuzhan Boyacı gibi tanınmış işadamları yer alıyordu.

Dosya savcıdan alındı
Savcı Akkaş listedekileri şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Ancak emniyet, savcının talimatlarını yerine getirmedi. AKP hükümeti emniyet vasıtasıyla ikinci dalga yolsuzluk operasyonunu engelledi. Savcılık ile Emniyet arasında yetki krizi çıktı. Savcı Akkaş, soruşturmaya engel oldukları gerekçesiyle Vali Hüseyin Avni Mutlu, İl emniyet Müdürü Selami Altınok ve sorumlu kolluk kuvvetleri hakkında “Gizliliği ihlal, görevi kötüye kullanma ve delilleri yok etme” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Birgün sonra 26 Aralık Perşembe günü dosya Savcı Muammer Akkaş’tan alındı. Akkaş, aynı günün akşamında adliye önünde yazılı basın açıklaması dağıttı, “Soruşturma yapmam engellenmiştir” dedi.

Zoraki istifa
Aynı gün 25 Aralık Çarşamba günü Bakan istifaları peş peşe geldi. Bir gün önce Pakistan’dan dönen Erdoğan’ı seçim otobüsü üzerinde karşılayan ve el ele pozlar veren Bakanlardan ilk olarak Zafer Çağlayan, hemen ardından da Muammer Güler istifalarını açıkladı. Erdoğan Bayraktar ise NTV'ye telefonla bağlandı, “Her şeyin Başbakan’ın bilgisi ve emri dahlinde yaşandığını” belirterek görevi bıraktığını açıkladı. Bayraktar, Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Gözaltı listesinde yer alan işadamları ve Bilal Erdoğan yargı zırhı sağlandıktan çok sonra birer birer İstanbul Adliyesi’ne giderek gizlice ifade verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.01.2021 15:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol