Eski Bakan'dan Bomba Açıklama: Erdoğan Aday Olmayacak

Eski Bakan Yaşar Okuyan, Yeniçağ Tv’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

27 Kasım 2021 Cumartesi 05:54
Eski Bakan'dan Bomba Açıklama: Erdoğan Aday Olmayacak

ANAP döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Yaşar Okuyan, Yeniçağ Tv’de Emre Kulcanay’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Okuyan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını iddia etti.

Bu kararının iki nedeni olabileceğini belirten Okuyan, Erdoğan’ın sağlık sorunları ve AKP’nin anketlerde dibe vurmasının etkili olduğunu söyledi.

İşte Okuyan’ın Yeniçağ Tv’de yaptığı o açıklamalar:

“ERDOĞAN SİYASİ KARİYERİNİ BÖYLE NOKTALAMAK İSTEMEZ”

Yine hesaplar kitaplar yapıldı. 19 yıldır iktidarda olan birisinin en son finali açık ara öyle yarım puan bir puanla değil.  En az 10, 12 puanla, 15 puanla kaybettiği bir şeyle siyasi yaşamına nokta koymasını ben Tayyip Bey’den beklemem.  Rahatsızlıkları da var, biliyorsunuz sık sık gündeme geliyor. Benim fikrim, Nisan ya da Mayıs aylarında rahatsızlığını ifade ederek Cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Bey katılmayabilir.

'ERDOĞAN BIRAKACAK..."

Okuyan bunları söylerken Y.Çağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu da bir süre önce yazdığı yazıda benzer iddiayı dile getirmiş ve bakın neler anlatmıştı:

" Erdoğan’ın çok önemli bir kararını açıklıyorum; Erdoğan 2023’te cumhurbaşkanı adayı olmayacak. Nedenini Erdoğan şöyle açıklamıştı: ‘Yeni bir partiye girebilirim. Ancak şartlarım var. Bu partide 65 yaşın üstündekiler siyaset yapamayacak. En son 65 yaşında aday olunabilir. Erbakan’ın yaşı 70 iş bitmiş’ Dün 67 yaşına basan Erdoğan’ın doğum günü kutlu olsun. 2024’de Erdoğan’ın yaşı 70 işi bitmiş olacak. Erdoğan bilirsiniz verdiği sözü kesinlikle tutar. Aldığımız duyumlar Berat Albayrak’ın iki kulvarın dışında bir dönüş planladığı yönünde. Berat Albayrak son 10 yıl içinde önemli bir noktaya geldi. Bu sadece bakanlık ya da damat olmasıyla açıklanabilecek bir pozisyon değil. Hem siyaset hem medya hem de ticaret alanında önemli figürlerden bir durumunda. Dönüş sürecinde bu üç özelliğini sergileyebileceği bir plan üzerinde çalışıyor.

Berat Albayrak’ın siyasete bildik tarzda dönme noktasında çok acelesi olmadığı görülüyor. İlk etapta bir çeşit PR çalışması yapılacak. Mart ayıyla birlikte söyleşiler ve televizyon programlarında görmeye başlamamız sürpriz olmayacak. Albayrak yurdum insanı olarak aramıza dönecek. Avukatın dediği gibi ‘aile reisi’ olarak bizimle olacak. Gerisi zamanlama işi. Sonrasına dair hem ülke içinde hem de kabinede yaşanacak gelişmelere bağlı olarak adımlarını artıracak ya da yavaşlatacaktır. Ama bir kez daha ortalardan kaybolmayacak.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.11.2021 06:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol