Erkan Mumcu'dan FETÖ'lü Yanıt!

Erkan Mumcu, 2007 yılında FETÖ’nün tehlikesi hakkında yaptığı açıklamayı hatırlatarak “Dolayısıyla 2007’de ben onları söylerken niye susuyorlardı? Bugün niye bunu yeni fark etmiş gibi yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

25 Eylül 2020 Cuma 14:04
Erkan Mumcu'dan FETÖ'lü Yanıt!

ANAP’tan AKP’ye geçen ve daha sonra AKP’den ayrılan Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu Haber Global’de Jülide Ateş’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanından davet gelirse kendisiyle yeniden çalışır mısınız?’ sorusuna 2007 yılında FETÖ’ye karşı uyardığı konuşmasını hatırlatarak yanıt verdi.

Mumcu, ” fark edilmesi gereken meseleler benim 2007’de söylediğim sözlerden mi ibaret? Ben aynı konuşmada bütün bunları bir tek ben mi görüyorum ey millet, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, siz niye susuyorsunuz diye bas bas bağırıyordum. Adeta kendimi yırtacak durumdaydım. Kimsenin kılı kıpırdamıyordu.” ifadelerini kullarak tepki gösterdi.

Mumcu’nun ‘Cumhurbaşkanından davet gelirse kendisiyle yeniden çalışır mısınız?’ sorusuna yanıtı şöyle oldu:
Hayır. Ama şu kabalığı da yapmak istemem : Böyle bir davet gelir ben de onu kabul etmem gibi bir kabalığı da yapmak istemem.


Böyle bir şey mümkün değil. Çünkü dünya görüşlerimiz uyuşmuyor. Ülkeye bakışımız hayata bakışımız uyuşmuyor.

Bahsettiğiniz cümleleri ben hakkaniyet namına söyledim. Karşılaştırma icab edecek ise… Yoksa ben kendisinin siyasetinden, partisinden istifa ederek ayrıldım. Bakan iken hem partisinden hem bakanlıktan istifa ederek ayrıldım.

Bu benim illa doğru bir çizgide olduğum anlamına gelmez. Benim buna inancım tam. Ama milletin kanaatine bakarsanız, toplumun tercihine bakarsanız, toplumun tercihi Erdoğan’ın yanında. Ben öyle düşünmüyorum. Ama toplumun tercihi Erdoğan’ın yanında gerçekleşti bu güne kadar.

Sonunda bu tercihler Türkiye’yi nereye getirdi. Bundan sonra nereye götürecek hep beraber göreceğiz. Karagül’ün bahsettiği (İbrahim Karagül) bu bilinçten yararlanma meselesi: Bu bilinç açık, apaçık.

Kim ne konuda fikrimi analizimi etüdümü soruyorsa bütün varımla yoğumla zihnimde ne varsa arkada hiçbir şey bırakmaksızın ve hiçbir karşılık beklemeksizin vermeye hazırım. Bunu bir vicdan ödevi olarak gördüğüm için. Bir karşılık teklif edilirse de asla kabul etmem. Bunu aslında beni tanıyan herkes biliyor. Bu güne kadarki duruşumda bu.

‘BAS BAS BAĞRIYORDUM’
Dolayısıyla 2007’de ben onları söylerken niye susuyorlardı? Bugün niye bunu yeni fark etmiş gibi yapıyorlar. Mesele bu. Ve fark edilmesi gereken meseleler benim 2007’de söylediğim sözlerden mi ibaret? Ben aynı konuşmada bütün bunları bir tek ben mi görüyorum ey millet, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, siz niye susuyorsunuz diye bas bas bağırıyordum.

Adeta kendimi yırtacak durumdaydım. Kimsenin kılı kıpırdamıyordu. Buradaki kimseye reşit ve gündemi izleyen siyasete ilgi duyan herkesi katıyorum. Dolayısıyla hiç kimsenin takdirine tenezzül etmiyorum. Kimseden bir şey beklemiyorum. Buradaki sözlerim sadece tarihe doğru bilgilerin geçmesi adınadır.

Böyle bir beklentim de yok. Böyle bir ihtimal böyle bir imkan da görmüyorum.


Erkan Mumcu’nun 2007 yılında yaptığı konuşma:
Erkan Mumcu 2005 yılında AKP’den ve bakanlık görevinden istifa etmiş, 5 Mayıs 2007 tarihinde Anavatan Partisi’nin Doğru Yol Partisi ile birleşmesiyle oluşan Demokrat Parti’nin Mehmet Ağar ile birlikte eşbaşkanı olmuştu.

Mumcu, 25 Ekim-26 Ekim 2008’de yapılan Anavatan Partisi 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde aday olmayarak genel başkanlıktan ayrılmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.09.2020 14:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol