'Erdoğan'ı Oyuna Getiriyorlar'

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Akif Beki, Karar Gazetesi’nde bugün yayımlanan yazısında, Erdoğan’a ‘oyuna gelme’ uyarısında bulundu.

28 Nisan 2020 Salı 13:31

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki “Din ve mezhep ayrımcılığı yaparak halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İBB Başkanı olduğu dönemde hapis cezası almasına yol açan “Din ve mezhep farkı gözeterek halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasını hatırlattığına dikkat çeken Akif Beki, “Destekçileri, iktidara geçmişini inkar ettiriyor, dün neyle suçlandıysa bugün aynı şeyle muhalefeti suçlatıyorlar. İktidar, tarafından neye alet edildiğinin farkında değil gibi” dedi.

TAHRİF ETMİŞLER
Bir dönem Erdoğan’ın basın sözcülüğünü de yapan Beki, İBB’nin hazırlattığı 23 Nisan kitapçığında yer alan  görselde herhangi bir ayrımcılık ibaresi bulunmadığını, figürlerin üstüne oklarla din ve mezhep vurgusu ekleyenin İBB değil, iktidar destekçileri olduğunu ve asıl ayrımcılığı onların yaptığını yazdı.

OYUNA GETİRİLİYOR

Yapılanı şahsi olarak “Din, inanç, fikir ve tercih özgürlüğünü kendi gibi inanma, düşünme, seçme ve yaşama özgürlüğü zannettiren bir akıl tutulması” olarak nitelendiğini belirten Beki, “CHP’li belediye başkanlarının halka bedava ekmek dağıtmasından, evine yardım götürmesinden işkilleniyorlar da… İmamoğlu’na, Erdoğan’ınkine paralel bir mağduriyet hikayesi yazma planı mı var diye işkillenmiyorlar. Paranoya kaşımakta, bit yeniği aramakta dünya rekorları kırmış iktidar komplocularının içine kurt düşmüyor mu? Ya destekliyor görünenlerce oyuna getiriliyorlarsa, ya benzerlikler rastlantı değilse?” diye sordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.04.2020 13:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol