Erdoğan'dan O Askerlerle İlgili Süpriz Talimat!

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin hapis cezasına çarptırılan askeri öğrencilerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

06 Ekim 2020 Salı 13:56
Erdoğan'dan O Askerlerle İlgili Süpriz Talimat!

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin hapis cezasına çarptırılan askeri öğrencilerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Bünyamin Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeri öğrencilerle ilgili talimat verdiğini ileri sürdü.

Erdoğan’ın askeri öğrencilerin dosyalarını inceleme talimatı verdiğini savunan Milli gazete muhabiri Güler, "Cumhurbaşkanlığının ilgili hukukçuları Adalet Bakanlığı’yla temasa geçti. Askeri öğrencilerin dosyalarını incelemek üzere isteyen Cumhurbaşkanlığı hukukçuları, çalışmalar için ilk adımı attı" iddiasında bulundu.

Öte yandan, Odatv olarak Bünyamin Güler'i arayıp söz konusu iddiaları sorduk. Güler, iddialarını bir kez daha doğrularken, askeri öğrencilerle ilgili çok sayıda mektubun Erdoğan'a ulaştığını ve Erdoğan'ın talimatıyla hukukçularının dosyaları incelemeye aldığını söyledi.

Bünyamin Güler şunları yazdı:

"ERDOĞAN’DAN ASKERİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ TALİMAT

1-15 Temmuz gecesi ellerine silah almadıkları halde defalarca müebbet hapis cezasına çarptırılan askeri öğrencilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

2- Askeri öğrencilerle ilgili alınan kararların toplum vicdanını yaralaması ve adalete olan güveni zedelemesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri öğrencilerin dosyalarını inceleme talimatı verdiği öğrenildi.

3-Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığının ilgili hukukçuları Adalet Bakanlığı’yla temasa geçti. Askeri öğrencilerin dosyalarını incelemek üzere isteyen Cumhurbaşkanlığı hukukçuları, çalışmalar için ilk adımı attı.

4-Cumhurbaşkanlığı askeri öğrencilerin dosyalarını inceledikten sonra Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararını verecek.

5-Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım..."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.10.2020 14:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol