'Erdoğan'dan Kurtulmalıyız Artık, Bu Hükümet Gitmeli'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Daha iyi yaşam isteyenleri 'aşağılık' kişiler olarak tanımlayadursun esnaf isyanlarıyla gündemde. Aydınlı bir esnaf, CHP'li vekile, " Kim gelirse gelsin artık bu adamdan kurtulmamız lazım" ifadelerini kullandı.

29 Eylül 2022 Perşembe 14:58
'Erdoğan'dan Kurtulmalıyız Artık, Bu Hükümet Gitmeli'

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Efeler ilçesi Kardeşköy mahallesinde baklava imalathanesi işleten bir esnafı ziyaret etti.

CHP’li Bülbül esnafa bir dokundu bin ah işitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirme merkezli politikasını eleştiren esnaf, 'Yeter artık' dedi.

ASGARİ ÜCRET BİLE VEREMİYORUM

Artan maliyetlerden dert yanan esnaf, “240 liradan aldığımız şekerin çuvalı şu an bin 180 lira. Yani 5 katı artmış durumda. Bu bir yıl içerisinde de olmadı 6 ay içerisinde bu rakamlara geldi. Baklava 25 liraydı şu an 70 lira. Toptan, perakende satış yaptığım 5 arabam vardı işler durdu 4’ünü satmak zorunda kaldım. Kiralarda sıkıntıdayım. Elektrik faturası 4.500 – 5.000 lira geliyor. Bu 6 aydır hiç aşağı düşmedi. Önceden 1.100 – 1.200 lira gelirdi. Şimdi eve geliyor 1.900 lira fatura. Buraya geliyor 4.700 – 4.800 lira fatura. Kışın bu makine biraz daha çalışırsa 9-10 bin lira fatura gelir. İçeride bir tek elemanım var, asgari ücret ödeyemiyorum ben de diyorum kardeşim haftalık bin lira verebilirim” dedi.

KIZIM BİLE BENİMLE ÇALIŞIYOR

Kızının iki üniversite bitirmesine rağmen burada çalıştığını ifade eden esnaf, “İki üniversite okuttum çocuğuma. Diğer çocuğum oğlum da sivil havacılık mezunu. 40 yıllık esnafım emin olun şu an batmak üzereyiz. Yaşamak için çalışıyoruz, karnımızı doyuralım ele güne kendimizi rezil etmeyelim diye çalışıyoruz. 2 yıl önce büyük imalathane kuracaktık ama makineler yarım kaldı. Bıraktık, gidişat iyi değil dedik sonra arka tarafı kiraya verdik, küçülmeye gittik” ifadelerini kullandı.

" ERDOĞAN'DAN KURTULMAMIZ LAZIM"

İktidarın artık değişmesini gerektiğini söyleyen esnaf, “Tek umudumuz bu iktidarın yıkılması. Kim gelirse gelsin ama bu hükümet gitsin. Bu adamla bu iş yürümeyecek. Zamanında zengin olsaydım destek verir bizi daha çok zengin yapardı. Ben 3 defa battım çıktım ama bunun gibi olmadı. Ben umudumu kestim, bu vatandaş da boşuna konuşmuyor. CHP’lisiniz diye de demiyorum ama bu adamdan, bu yönetimden kurtulmamız lazım” diyerek isyan etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.09.2022 15:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol