ERDOĞAN'DAN BATI'YA...

Başbakan Erdoğan, ''Batılı dostlara, Doğu'ya ve Güney'e bakış açılarını tekrar gözden geçirme tavsiyesinde bulunuyorum. Tüyler ürpertici, dehşete düşürücü, medeniyetler arası çatışmayı körükleyici kavramları telaffuz edenlerin kendi vicdan muhasebelerini derhal yapmalarını arzu ederim'' dedi.

24 Mart 2011 Perşembe 12:31
ERDOĞAN'DAN BATI'YA...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz, Avrupa Birliği üyeliği için her zaman şunu söyledik: Türkiye'nin Birliğe üyeliği, medeniyetler çatışmasına bir antitez oluşturur, 1,5 milyarlık İslam dünyasıyla Batı dünyasını, Türkiye köprü olmak suretiyle birleştirir ve uluslararası terörle ilgili büyük engelleri aşarız. Türkiye'nin üyeliği, Doğu ile Batı'nın birbirini daha iyi anlamasını sağlar. Türkiye'nin üyeliği, bölgeler, inançlar, kültürler arasındaki önyargıları giderir. Ama birileri bunu anlamak istemedi, anlamamakta ısrar etti. İşte o birileri, bizim tüm uyarılarımıza rağmen, bugün de Libya'ya yönelik operasyonda zihinleri karıştırıyor ve maalesef bakıyorsunuz Haçlı Seferleri gibi son derece münasebetsiz tanımlamalar yapıyor, zihinlerde soru işaretleri oluşturuyor. Bütün bu yaşanan süreç, Türkiye'nin haklılığını ortaya çıkarmıştır'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ''Batılı dostlarımıza artık doğu ve güneye baktıklarında aç ve açık çocukları, acı çeken anneleri, şiddet gören kadınları, yoksulluğu görmelerini tavsiye ediyorum. Buralara baktıklarında sadece petrol, sadece altın madenleri, yer altı zenginlikleri görenlerin artık biraz da vicdan gözlüğüyle bu coğrafyalara bakmalarını diliyorum'' dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol