ERDOĞAN'A ÖZEL UMRE...

Suudi Arabistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet gece yarısı Mescid-i Haram’a girdi ve özel güvenlik koridoru içerisinde Kabe’den önce umre tavafı yaptı.

01 Mart 2015 Pazar 16:21
ERDOĞAN'A ÖZEL UMRE...

 Erdoğan, Suudi güvenlik güçlerinin oluşturduğu güvenlik koridoru içerisinde Merve ve Safa tepeleri arasında umre sayını gerçekleştirdi. Daha sonra Suudi Arabistan Konukevine geçen Erdoğan, Kabe’de Türk vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları

Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri
Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da umre yaptı.
Erdoğan, Mekke ve Medine'deki programlarının ardından Riyad'a geçerek,
Suudi Arabistan Kralı ile görüşecek. 


CİDDE VALİSİ KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud’un konuğu olarak Suudi Arabistan’a resmî bir ziyaret gerçekleştiriyor.Suudi Arabistan’a gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nda Cidde Valisi Mushil Bin Macit, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer, Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile Riyad’da yapacağı görüşmelerde, köklü ortak geçmişe dayanan tarihi kardeşlik bağlarına sahip Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik nitelikteki ilişkilerin çeşitli yönlerinin yanı sıra, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretine, eşi Emine Erdoğan, Başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteciler ve işadamlarından oluşan heyet katılıyor.
MEKKE



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.03.2015 16:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol