ERDOĞAN'A MOSSAD YANITI!

Fethullah Gülen'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gülen Cemaati'nin İsrail gizli servisi MOSSAD ile işbirliği yaptığını öne süren sözlerine yanıt geldi.

03 Şubat 2015 Salı 13:01
ERDOĞAN'A MOSSAD YANITI!

 Gülen, herkul.org adlı resmi sitesinden yayınladığı görüntülü mesajında, "Kibir, şeytanı şirâzeden çıkardığı gibi günümüzde de şeytanın avenesini ve çıraklarını yoldan çıkarmaya devam ediyor. Diğer bir ifadeyle, şeytan kendisini yoldan çıkaran kibir dinamiğini bugünkü çıraklarına karşı da kullanıyor. Onlar da kendilerini olduklarından büyük görüyorlar, büyük kabul edilmek istiyorlar, herkesten alkış bekliyorlar, “sen, sen" denmesini duymak arzuluyorlar. Evet, bu bir iç maraz, bir hastalıktır. Bir insan böyle bir hastalığa tutulmuş, bünyesine böyle bir virüs girmişse -muhakkikîne göre- dinde buna büyüklenme, kibir deniyor. Kibirli bir insanın iman dairesine girmesi, bir şekilde girmişse uzun süre o daire içinde kalması çok zordur. O, yerinde başını alır nifak vadilerinde dolaşır; hafizanallah, bir gün gelir tepetaklak küfür gayyâsına yuvarlanır" dedi.

Gülen konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yapay gündemler oluşturmakla suçladı.
"İster “hareket" deyin, ister “câmia" deyin, ister “cemaat" deyin; hususiyle bu meslekte yürüyenler için tevâzu ve mahviyet çok önemli bir faktördür" diyen Fethullah Gülen, "Kendini yerden yere vurmayan bir insan, dışta suçlu arar ve onları yerden yere vurmaya çalışır. Kendi konumunu belirleyemeyen ve enaniyet girdâbı içinde çırpınıp duran kimseler kusurlarını, kabahatlerini, fezâetlerini ve fecâetlerini setretmek için sun'î gündemler oluşturarak dışta suçlular ararlar. Hiç olmayacak insanları suçlar, efkârı onlarla meşgul etmeye çalışırlar. Hakikatte, yaptıkları mesâvîden sıyrılmaları mümkün değildir fakat halkın dikkatini başka noktaya çekmek suretiyle, bir yönüyle ca'lî bir sıyrılma ameliyesine kendilerini salarlar. "Böyle yapar ve sun'î mücrimler oluşturursak, milletin dikkatini onlar üzerinde yoğunlaştırmış oluruz ve bizi mesâvîmizle, densizliğimizle göremezler. mülahazaları hâkimdir onlarda. Bütün mücrimlerde, günahkârlarda fasl-ı müşterek, ortak düşünce, ortak payda bu evsaftır" diye konuştu.
Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2015 13:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol