'Erdoğan'a Bağış Yapan FETÖ'cülerin Dosyası Kapatıldı'

CHP’li Yüksel Mansur Kılınç, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde FETÖ’cülerin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kampanyasına bağış yaptığı ve soruşturma dosyalarının kapatıldığını iddia etti.

16 Aralık 2020 Çarşamba 06:48
'Erdoğan'a Bağış Yapan FETÖ'cülerin Dosyası Kapatıldı'

Kılınç, “FETÖ soruşturmalarında adı geçenleri seçim kampanyalarınıza bağış yapmaları karşılığında, FETÖ’cülükten aklayan tutumunuzla güvenliği sağlayamazsınız” dedi.

ANKA’nın aktardığına göre, Kılınç, TBMM Genel Kurulu’nda Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ve Savunma Sanayii Başkanlığı bütçeleri ile ilgili söz aldı.

Genel Kurul’daki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a seslenen Kılınç, 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında bazı FETÖ’cülerin Erdoğan için açılan hesaba bağış yaptığını söyleyerek, “FETÖ soruşturmalarında adı geçenleri seçim kampanyalarınıza bağış yapmaları karşılığında, FETÖ’cülükten aklayan tutumunuzla güvenliği sağlayamazsınız” dedi.

Kılınç, şunları söyledi:

“Yıldız İstihbarat Teşkilatı’na özenerek, ‘partili MİT’ görüntüsü vererek, MİT’in dış ülkelerdeki faaliyetlerini miting meydanlarına malzeme yaparak, hak arama mücadelesi veren emekçilerin eylemlerini güvenlik sorunu haline getirerek güvenliği sağlayamazsınız.

Yasal olmayan telefon dinlemelerini engellemek yerine telefonlarının dinlendiğini açıklayan muhalefet liderine cevap olarak ‘savcılığa şikâyet edin’ gibi ciddiyetsiz bir tavır ile güvenliği sağlayamazsınız”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.12.2020 07:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol