Erdoğan Ve AKP'ye Yüzde 25 Şoku!

MAK Araştırma Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları son ankete ilişkin AKP'yi işaret ederek "Bir partiye 24 Haziran'da oy veren seçmenin yüzde 25'i kararsıza geçmiş durumda... Bu dramatik düşüş kesin" dedi

26 Aralık 2019 Perşembe 12:16

Araştırma şirketlerinden MAK Araştırma Danışmanlık yeni anket çalışmasını tamamladı. MAK Araştırma Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, dün sosyal medya hesabından anket sonucuna ilişkin bazı notlar paylaştı.

Kulat, yaptıkları son ankete ilişkin AKP'yi işaret ederek "Bir partiye 24 Haziran'da oy veren seçmenin yüzde 25'i kararsıza geçmiş durumda... Bu dramatik düşüş kesin" dedi.

Araştırmaya göre başkanlık sistemine referandumda "evet" diyen seçmenin yüzde 25'i de bugün referandum olsa bu kez "hayır" diyenlerden oluşacak.

Kulat’ın ankete ilişkin paylaşımları şöyle:

"Sayın Davutoğlu ve Sn Babacan’ın parti oyları halen sağlıklı ölçülemiyor ama bir partiye 24 Haziran da oy veren seçmenin yüzde 25’i kararsıza geçmiş durumda… Bu dramatik düşüş kesin! O seçmen geri döner mi? Yeni partilere mi gider? Onu göreceğiz…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş referandumunda EVET diyen seçmenin yüzde 25’lik bir oranı bugün referandum olsa HAYIR diyecek… Seçmenin önüne “güçlendirilmiş parlamenter sistem” gelse ciddi oranda EVET diyecek.

O partideki dramatik düşüşe ve seçmenin kararsıza kaymasına rağmen muhalefet partilerinde de ciddi bir yükseliş yok. Bazı parti liderleri bizzat lider ‘ilk kez’ bu düzeyde eleştiriliyor. Karizma liderlik yerini oyun kurucu lidere bırakıyor.

AK Partili seçmenin yarısı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yüzde 50+ 1 şartının yanlış olduğunu, 50 + 1 şartının AK Parti’ye ciddi zarar verdiğine inanıyor."


Araştırma Sonuçlarından Notlar:

Sn DAVUTOĞLU ve Sn BABACAN'ın parti oyları halen sağlıklı ölçülemiyor ama bir partiye 24 Haziran da oy veren seçmenin %25 ı KARARSIZ a geçmiş durumda...

Bu DRAMATİK DÜŞÜŞ KESİN!

O seçmen geri döner mi? yeni partilere mi gider? onu göreceğiz...

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,6, Muharrem İnce yüzde 30,6, Selahattin Demirtaş yüzde 8,4, Meral Akşener yüzde 7,3 oy almıştı.

Aynı gün yapılan milletvekili seçiminde ise AKP 42,6, CHP yüzde 22,6, HDP yüzde 11,7, MHP yüzde 11,1, İYİ Parti yüzde 10 oy almıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2019 12:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol