'Erdoğan ve AKP'liler Gece Gündüz Bunu Söyleyecekler'

Gazeteci Mehmet Tezkan, AKP'nin seçim kampanyasını analiz ederek, "Seçmeni terörle korkutmak dışında söyleyecek başka sözleri yok ki" dedi.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 11:50
'Erdoğan ve AKP'liler Gece Gündüz Bunu Söyleyecekler'

Seçimin 2022'nin sonbaharında yapılacağını tahmin eden Mehmet Tezkan, T24 sitesinde kayele aldığı yazısında şu tespitlerde bulundu:

Gerekçem de şu: Kış ayları sert geçer, zorlu geçer. Ekonomik olarak insanları zorlar, iklim olarak yıpratır. Doğa şartları nedeniyle sebze-meyve fiyatları artar, gıda enflasyonu cüzdanları küçültür. Yazın gıdada fiyatlar düşer, masraflar azalır (en azından doğalgaz ödemesi olmaz) turizm nedeniyle ülkeye para girer, iklim nedeniyle de insanlar rehavete kapılır, kışın zorlu şartlarını veya kendisini bekleyen zorlu ayları düşünmez. Düşünmek istemez.

BU KONULARA GİRMEZ

Bu sebeple iktidarlar sonbahar seçimini tercih ederler… Seçim için 2022 yılının sonbaharını işaret etme nedenim bu… Peki iktidar; AKP'si, MHP'si, daha doğrusu yürütmenin tek adayı Recep Tayyip Erdoğan nasıl bir kampanya yapacak? Seçmene ne diyecek? Ne vaat edecek? Kendine oy vermesini nasıl sağlayacak? Herhalde ekonomiyi konuşarak değil... Herhalde 2023 hedeflerini tutturduğunu anlatarak değil… Herhalde insanları zenginleştirdiğini söyleyerek değil…Bu konulara girmez bile. Nasıl girsin ki… Önceki gün mutlak iktidarının üçüncü yılıydı. Ülkeyi tek başına yönettiğinin üçüncü yıldönümü…

EKONOMİ BATIK HALDE

Mutlak iktidarı başladığı gün dolar 4 lira 5 kuruşmuş şimdi 8 lira 70 kuruş. Altının fiyatı üç yılda yüzde 177 artmış. Köprü geçiş ücretleri yüzde 309 artmış. Ekmeğe yüzde 68.8 zam gelmiş, tavuk eti yüzde 87.8 oranında artmış gerisi saymamayım. Bu büyük ekonomik kriz kolay kolay geçmez. Enflasyon inmez, faizler düşmez. (Faizi yine yukarıdan gelen emirle düşürürler mi? Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemeye ne denir?)  Kur gevşemez, işsizlik azalmaz, istihdam artmaz, kişi başına gelir artmaz… Kısaca ekonomi batık halde. Seçime kadar düzlüğe çıkamaz!..

YANDAŞLAR YAZIYOR

Erdoğan meydanlara çıkıp ne söyleyecek? Ne söyleyeceği, kampanyasını hangi zemine oturtacağı belli oldu. Yandaş yazarları kalem oynatmaya başladı. Diyorlar ki; "Kılıçdaroğlu iktidara gelirse PKK rahat edecek, onun Ankara bürosu gibi çalışan HDP de kurtulacaktır. Babasının hayrına CHP'yi desteklemiyor. Ordumuz Kuzey Irak ve Suriye'den çekilecektir. Kaybettikleri zeminleri yeniden kazanacaklar. Ve yeniden birtakım Kürt belediye başkanlarının 'özyönetim' adını verdikleri 'yerel bağımsızlık' denemeleri başlayacak… Sonra da birleşmek üzere..."

KORKUTMA KAMPANYASI

Anlaşılan seçim kampanyasının ana ekseni bu. CHP daha doğrusu Millet İttifakı gelirse "PKK yeniden sahneye çıkar, 1990'lı yıllara döneriz. Terör azar, Güneydoğu ülkeden kopar, ABD'nin desteğiyle Kürt devleti kurulur, bağımsızlığımız gider." diyecekler. Gece gündüz bunu söyleyecekler. Korkutma kampanyası başladı bile.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.07.2021 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol