'Erdoğan, Sedat Peker'i Bulursa Oyacak Çünkü...'

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı Sedat Peker'in neden yurt dışına çıktığını aktardı.

02 Haziran 2021 Çarşamba 11:44
'Erdoğan, Sedat Peker'i Bulursa Oyacak Çünkü...'

Can Ataklı bir arkadaşının Sedat Peker-Süleyman Soylu ve Erdoğan'a dair kendisine anlattıklarına dayandırdığı videosunda şu ifadelere yer verdi:

Henüz Sedat Peker videoları ortada yokken bir arkadaşla oturmuş sohbet ediyorduk ve bize 'Sedat Peker yurt dışına neden kaçtı biliyor musunuz?' diye sordu.
 
Bizim de aklımıza bir şey gelmiyor. 'Herhalde Alaattin Çakıcı hapisten çıkınca Peker ondan korktu ve birbirlerine de racon falan kestiler Peker de kaçtı' yanıtını verdik. 

'Hayır' dedi arkadaşım 'Cumhurbaşkanı'ndan kaçıyor, Erdoğan onu bulsa oyacak' gibi laflar etti. 'Neden' diye sorduğumda 'Devleti dolandırmış' dedi. 'Bunu nasıl yapmış?' diye sorduğumdaysa bana şunları anlattı:

SEDAT PEKER ANKARA'DA GÖRÜŞMELER YAPMIŞ

"Sedat Peker Suriye'deki olaylar canımı sıkıyor ben oraya araç gereç göndermek istiyorum. Arazi şartlarına uygun olduğu için Mitsubishi araç alacağım bin tane ve bunları da Suriye'ye göndereceğim" demiş ve sonrasında bu konuları görüşmek üzere Ankara'ya gitmiş. 

Bana anlatan arkadaşımın dediği... Ankara'da görüştüğü kişiler, "Sen bunu yapacaksın ama biz bunu Devlet Malzeme Ofisi üzerinden alalım yani bu aynı zamanda örtülü ödenekten bunu kapatırız.
 
Sen de bize ödersin diyorlar ve sonrasında Mitsubishi ile pazarlıklar yapılıyor. Rakamı bilmiyorum ama yüksek bir meblağ çıkıyor bin araç için... Sonrasında "Biz tamamını ödeyelim deniyor Devlet Malzeme Ofisi'nden ve sen de bununla ilgili diğer masrafları yap... Dediğim gibi süreç biraz karışık...

Sonuçta araba alınacak başka şeyler de gidecek bir şekilde müdahil olunuyor konuya biz parasını verelim ve sen de götür deniyor Sedat Peker'e...

"DEVLETE KATKIN OLSUN" DİYEREK PARANIN YARISINI VERMEMİŞ

Sorun ise rivayete göre devletten 60 milyon lira alınmış Sedat Peker bunu araç için anlaşılan firmaya götürmüş ancak yarısını vermiş ve firma sorumlusuna "Senin de devlete katkın olsun" diyerek verdiği tutara ikna etmiş.

Ancak sonrasında Berat Albayrak bunu öğreniyor ve kayınpederine giderek "Bu Sedat Peker'e çok yüz veriyorsunuz bakın parayı Devlet Malzeme Ofisi'nden almış ve paranın tamamını vermek yerine yarısını kendisine almış" diyor.

Cumhurbaşkanı bunu öğrenince çok sinirleniyor ve dolandırılmış gibi hissediyor...

Bunu dinlediğimde tuhaf geldi. Peker'in bu tür bir yönteme başvuracağını düşünmedim ve bana tuhaf geldi. Ancak durumun böyle olduğu söylendi ve yurt dışına çıkmasını söyleyen kişi de Süleyman Soylu olmuş.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.06.2021 11:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol