ERDOĞAN, OBAMA'NIN SESİNİ ÖZLEMİŞ!

Erdoğan özür dileme süreciyle ilgili "Obama, Netanyahu ile birlikte beni aradı. Önce Netanyahu'nun sesini aldım, 'Obama'nın sesini özlemiştim, önce kendisiyle görüşeyim' dedim. Obama'nın şahitliğinde görüşmeyi gerçekleştirerek, bu işi bitirdik" dedi

26 Mart 2013 Salı 15:30
ERDOĞAN, OBAMA'NIN SESİNİ ÖZLEMİŞ!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında geçen hafta yaptığı Danimarka ve Hollanda ziyareti hakkında bilgiler verdi.
Başbakan Erdoğan, “Yıl sonuna doğru, planımız 29 Ekim, o gün Marmaray ile birlikte Eskişehir Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı tren hattını hizmete alacak ve Osmanlı'nın son başkentini de bu hattın içine dahil edeceğiz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Üç yıl önce 'Mavi Marmara' isimli gemi, Gazze'ye insani yardım götürmek için Türkiye’den yola çıktı. Gemide 36 ayrı ülkeden insan vardı. Uluslararası sularda ne yazık ki, İsrail güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Silahsız olan 9 kardeşimiz şehit edildi.
Biz o zaman Şili’deydik, geziyi keserek hemen Türkiye’ye döndük. Yaralılarımızı ambulans uçaklarla Türkiye’ye ulaştırdık, süreci burada devam ettirdik. Olayı tam bir kararlılıkla takip ettik.
'ÜZÜNTÜ'YÜ KABUL ETMEDİK
İsrail’in belki farklı hesapları vardı. Unutulacağını, üstünün örtüleceğini sanıyorlardı. AK Parti olarak bu katliam karşısında susmadık. Takipten yorulmadık. Hukuktan taviz vermedik. İsrail'e 3 şartı tekrar ettik.
Üç şart yerine gelmeden ‘bizden bir şey beklemeyin’ dedik. Özür, tazminat ve Filistin’e ambargonun kalkmasını istedik. Kesinlikle özür istedik, ‘üzüntü’ kelimesini kabul etmedik, 'Özür olmadan olmaz’ dedik.
'OBAMA'NIN SESİNİ ÖZLEMİŞİM'
ABD Başkanı Barack Obama, İsrail’den ayrılırken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte beni aradı. Önce Netanyahu’nun sesini aldım, ‘Obama’nın sesini özlemiştim, önce kendisiyle görüşeyim’ dedim. Obama'nın şahitliğinde görüşmeyi gerçekleştirerek bu işi bitirdik.
'EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLAYACAĞIZ'
Önce ABD, sonra İsrail açıklamalarını yaptı. Ama hepsi yazılı metinlerde, aynı zamanda telefon kayıtlarımızda. Ardından da biz açıklamamızı yaptık. Çünkü eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonra Allah'a emanet edeceğiz.
'ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI'
Bu özür şehitleri geri getirmeyecek ama şehitlerin hatırası için bu özrün son derece önemi var. Şehitlerin kanının yerde kalmadığını özellikle vurgulamak istiyorum.
GAZZE ZİYARETİ
İsrail'in özür dilemesinin ardından kısa zaman içerisinde Filistin'e gideceğim. Nisan ayı içerisinde olabilir, Filistin, Gazze, Batı Şeria bölgesine bir ziyaretle birlikte buradaki ambargonun ne durumda olduğunu yerinde tespit etme imkanımız olur.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol