'Erdoğan Kendi Sonunu Kendi Hazırlıyor'

Kılıçdaroğlu, "Dünya ekonomisinde 17'nci sıradaydık, şimdi 19'uncu sıraya geriledik. Bu tablo ortadayken ve bu tablo doğrudan doğruya mutfağa yansımışken Erdoğan'ın gidici olması için özel bir çaba harcamaya gerek yok, çünkü kendi sonunu kendisi hazırlayan lider konumunda." dedi

27 Haziran 2020 Cumartesi 17:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle Türkçe'nin YouTube kanalındaki canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

İtalyan ressam Gentile Bellini'nin orijinal Fatih Sultan Mehmet tablosunun, Londra'daki müzayede İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, mutluluğunu dile getirdi.

Nerede sergileneceğini İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sorduğunu ve "tablonun özel olarak korunmaya alınması gerektiğini" söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Paris'teki Louvre Müzesi'nde Mona Lisa tablosu var, bu tablo diğerlerine göre daha farklı şekilde korunuyor. Benzer bir korumanın yapılmasını istedim. Tabii benzer korumayı yapacağını Ekrem Bey ifade etti. Nerede sergileneceğiyle ilgili de açıklama yaptı ama ben o konuya fazla girmiş olmayayım. Eminim Sayın Başkan, kendi kurmaylarıyla da görüşecek, tablonun nerede sergilenmesi gerektiği konusunda bir karara varacaklar, ondan sonra sergilenecek." diye konuştu.

Yapılan popülerlik araştırmalarında Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin öne çıktığı belirtilerek, "Bu kadar popüler olmaları sizi rahatsız ediyor mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Tam tersine." yanıtını verdi.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR"

İstanbul'daki 5-6 bin yeni taksi plakası ile ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı hatırlatılarak, CHP'li belediyelerin hizmetlerinin engellenip engellenmediği yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, CHP'nin Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 11 büyükşehirde belediye başkanlığını kazanmasının iktidar cephesinde büyük bir hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızın bulunduğu bölgeleri yönetemeyecekleri şeklindeki bir algıyı beslemek istediler. Burada da büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Şimdi yasalarla, özel düzenlemelerle Erdoğan ve ekibi 'Acaba CHP'li belediyeleri başarısız konuma getirebilir miyim' diye özel bir arayış içerisinde." ifadesini kullandı.

Belediye başkanlarından, "engellendik, mahvolduk" diye bir tablo çizmemelerini istediğini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına karşılarına hangi engel çıkarılırsa çıkarılırsın hedeflerine ulaşma talimatı verdiğini bildirdi.

İmamoğlu'nun "İstanbul'da 5 bin plakaya ihtiyaç var" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "5 bin kişiye istihdam yaratmak kötü bir şey mi?" diye sordu.

Taksi projesinin, bakıldığı zaman halktan yana, İstanbulludan yana, işsizden yana bir politika olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "UKOME'yi değiştirdiler, sayıyı değiştirdiler, orada iktidardan yana olanların sayısını artırdılar, engel çıkarmaya çalışıyorlar, biz bu engelleri aşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, Ekrem Bey de diğer bütün belediye başkanlarımız da halka hizmet için ellerinden gelen çabayı gösterecekler." açıklamasını yaptı.

Yerel yönetimlerde 1 yıllık sürenin dolduğu anımsatılarak, "Bu 1 yılda CHP yerel yönetimlerde bir şey değiştirebildi mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerde çok şeyin değiştiğini, bütün belediye başkanlarının harcamalarının hesabını şeffaf şekilde verdiklerini söyledi.

"Kaynak yetersiz" diye hiçbir belediye başkanının şikayet etmediğine ve var olan kaynakları en verimli şekilde kullandıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte pek çok şey yıkıldı. Fatih Sultan Mehmet'in tablosunun İstanbul'a gelmiş olması ve bu tabloyu getirenin CHP'li belediye başkanı olması başlı başına bana göre güzel bir olaydır." değerlendirmesini yaptı.

DANIŞTAYA TEPKİ

Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce "CHP'li belediyeler gelirse sosyal yardımlar kesilecek." diye kara propaganda yapıldığını ancak halkın sağduyusunun güçlü geldiğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde bütün engellemelere rağmen belediye başkanlarının toplumun her kesimine yardım götürdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, belediyelerin yardım toplamasının ise iktidar tarafından engellendiğini kaydetti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2020 17:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol