Erdoğan Kendi Maaşına Yüzde 14.4 Zam Yaptı?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'e sunulan bütçe teklifini kaynak gösterdiği açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi maaşına yüzde 14.4 zam yaptığını söyledi. Özel, Erdoğan'ın maaşının 100 bin liranın üzerine çıktığını kaydetti.

19 Ekim 2021 Salı 14:28
Erdoğan Kendi Maaşına Yüzde 14.4 Zam Yaptı?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan bütçe teklifiyle ilgili paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşıyla ilgili detayı aktardı. 

"Tayyip Erdoğan kendi maaşını yüzde 14,4 oranında rekor zamla 100.000 TL'nin üzerine çıkardı" bilgisini veren Özel, şunları kaydetti:

"Alacağı aylık zam 4,5 asgari ücret tutarında! Bu tek adam memura işçiye emekliye cimri, kendine bonkör! Saraya şatafat vatandaşa sefalet düşüyor!"

DOLAR REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Öte yandan faiz indirimi ve Merkez Bankası'ndaki görev değişiklikleri sonrası yükselişini hızlandıran dolar, her geçen gün yeni bir rekor kırıyor.

Bu sabah 9,37'yi kıran kur, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Yükselişini sürdüren dolar, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dün günü 9,32'den kapatan kur, yeni güne de rekorla başladı. Bu sabah 9,37'yi aşan dolar, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar, saat 09.40 itibarıyla 9,30'dan işlem görüyor.

EURO, STERLİN VE ALTIN KAÇ LİRA?
Aynı dakikalarda euro 10,85'ten, sterlin ise 12,82'den alıcı buluyor. Dolardaki yükselişe paralel hareket eden altının gram fiyatı ise 531 lira seviyesinde. Çeyrek altın 872 liradan, 3.551 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise 1.777 dolar seviyesinde bulunuyor.

DOLARIN YÜKSELİŞİNİ NE TETİKLEDİ?
Dolardaki yükselişi tetikleyen geçen hafta Merkez Bankası'nda 3 ismin görevden alınması oldu. Halihazırda eylül ayındaki 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından dolar 8.65 liradan 9 liranın üzerine tırmanmıştı. Ancak görevden almalarla perşembe günkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından da faiz indirimi geleceği beklentisi güçlendi.

Piyasa beklentisi 50-100 baz puanlık bir indirim etrafında oluştu. Bu da dolardaki yükselişi hızlandırdı. Bunun yanında dünyada artan enerji fiyatları, Türkiye gibi enerji ithalatçısı ülkelerin para birimlerini baskılamaya devam ediyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2021 15:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol