'Erdoğan Kariyerinin En Zor Seçimine Girecek'

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Halk TV’de katıldığı Türkiye Nereye? programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kariyerinin en zor seçimine gireceğini söyledi.

23 Aralık 2018 Pazar 22:51

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Halk TV’de Fatih Ertürk’ün sunduğu Türkiye Nereye? programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kariyerinin en zor seçimine gireceğini söyleyen Özdağ, “Halkın bu ekonomik krizin faturasını Saray’a keseceği konusunda eminim” ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu seçimde ben AKP’nin yüzde 30 bandına gerileyeceğini düşünüyorum. 2007 seçimlerinde AKP yüzde 47 aldı. 2009 yerel seçimleri ekonomik kriz başladıktan sonra AKP yüzde 39’a düştü.Son seçimde AKP, bütün baskıya rağmen ancak yüzde 42’ye geldi. Şimdi düşüş başladı bunu göreceksiniz çok sert bir düşüş olacak. Aslında anketler de bunu gösteriyor. Bahçeli ile yollar ayrıldı sonra bir baktık yine birlikteler. Nasıl anlıyoruz, bu seçim Erdoğan birden çevre dostu oldu. “Bayraklar asılmayacak” dedi. Bu düşük profilli seçim oyunudur. Erdoğan, oyunu da saydırmayacak. Bir ittifaka girdi birçok yerde MHP'yr destek verecek, diyecek ki “Biz burada girseydik şöyle olurdu, böyle oy alırdık. ”Daha az çabalayıp seçim sonucu daha önemsiz gösterilecek. Halkın bu ekonomik krizin faturasını Saray’a keseceği konusunda eminim. Şu ana kadar bunca kötü yönetime rağmen AKP belli bir oy aldı. Neden aldı? Çok büyük bir sosyal yardım vardı, miktarı yaklaşık 24 milyar TL. Bunların çoğu da AKP’li seçmenlerdi.İkinci bir nedense ekonomik istikrar arayışı. Ağır borçlanmanın beraberinde getirdiği bir psikolojik baskı var ‘aman ne olur?’ Seçmen bunda da geri adım attı.

Son seçimlerde iktidardan düşürdü. Neden? PKK ile yapılan müzakerelerden. Bunun geçmişten gelen bir tepki boyutu da var. Erdoğan’ın, geçmişte yaşanan travmaların üzerine oynadığını görüyoruz. Erdoğan, bu konuda başarılı.Erdoğan seçmeni düşmanlaştırma sürecine soktu ve bunun ne yazık ki belirli ölçüde bir temelini oluşturduğunu görüyoruz. Tek adam rejiminin oluşmasıyla birlikte ülke bir Devlet Krizi de yaşadı. Oturmuş bir siyasal kültür vardı. Sistemin nasıl çalıştığını köydeki muhtar da biliyor, nerede çözüm arayacağını tahmin ediyordu. Şimdi biz bu kültürü yıkıyoruz ve her şeyin sorumlusu bir tek kişi. Bu Erdoğan değil, kim olursa olsun yanlış bir sistem. Sistem tıkanıyor, kimse üzerine sorumluluk almak istemiyor. Bunun bedelleri ağır oluyor. Toprak kaybetmiş bir ülkeyiz bundan büyük bedel olur mu? Dünyanın en büyük sığınmacı barındıran ülkesi olmuşuz.” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.12.2018 11:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol