Erdoğan'ın Gözdesi Yerlikaya'ya Dördüncü Maaş!

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atanan Hamza Yerlikaya, bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve sporcu şeref aylığının yanında böylelikle 4’üncü maaşını Vakıfbank’tan alacak.

16 Haziran 2020 Salı 06:31

Salgın ve ekonomik kriz döneminde elindeki tek maaşını kaybeden işsiz sayısı giderek artarken AKP’nin eski milletvekili ve gözde isimlerinin 3-4 maaşlı kadrolara atanması kamuoyunda büyük tepki çekti.Kamu bankalarına yapılan son atamalara ekonomistlerden ve muhalefet partilerinden “Liyakat bu mudur, milyonlarca kişi işsiz gezerken, böyle atama mı olur” diye sert tepkiler geldi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Vakıfbank yönetimine giren Hamza Yerlikaya, yeni göreviyle birlikte 4 ayrı yerden maaş alacak. AKP eski milletvekili olan Yerlikaya, emeklilikte yaşa takılmamış olsaydı milletvekili emeklisi aylığı da alıyor olacaktı.

YERLİKAYA’YA 4’ÜNCÜ MAAŞ
AKP’nin bazı eski bakan ve milletvekilleri geçen yıl sürpriz bir şekilde Ziraat, Halk ve Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyeliklerine getirilmişti. Bu yılın büyük sürprizi ise olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya oldu.Önceki gün yapılan genel kurulun ardından Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı görevlerini yürütüyor.

Kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine atananlardan kamu görevi olanlara 12 bin 530 lira, kamu görevi olmayanlara 22 bin 500 lira maaş ödeniyor.Yerlikaya iki ayrı kamu görevinde bulunduğu için Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden 12 bin 530 TL maaş alacak. Yerlikaya’nın başdanışmanlık görevi nedeniyle ne kadar maaş aldığı kamuoyuna açıklanmadığı için bilinmiyor.Bakan yardımcılığı makamından dolayı ise Yerlikaya yaklaşık 24 bin lira maaş alıyor.

Milli güreşçi Yerlikaya, daha önce AKP’den bir dönem Sivas milletvekilliği de yaptı. 44 yaşında olan Yerlikaya, sigortalı olarak çalışmaya 1993 yılında başlamasına rağmen yaşa takıldığı için emekli olamadı.

"ZENGİN OLMAYA MI GELDİN?"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıf Bank Yönetim Kurulu Üyeliğine atanması ile ilgili, "Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak?" diye sordu.

Tüm dünyada hükümetler vatandaşlarını paraya boğup gıcır gıcır çekler gönderirken bunlar milletimize iban numarası gönderdiler. Yetmedi, vatandaşın belediyelerimize yaptığı bağışlara da el koydular. Kamu kurumlarının internet sayfalarında hala iban numaraları karşılıyor. Ama saray sosyetesinin biz bize yeteriz derken neyi kastettiklerini anlamaya başlıyoruz. Önce sadece kendilerine yakın sanatçılara sanal konser verdirip gerçek para dağıttılar. Sonra da sen ben bizim oğlan arasında kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerini pay ettiler. Kamu bankalarının yönetim kurulu AKP'nin arpalığı oldu. 

Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak? Doğruyu yanlışı nasıl gösterecek. Damadın talimatlarına nasıl itiraz edecek? Bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve şeref aylığından sonra dördüncü bir maaşa Hamza Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var? Eğer varsa da bu millet ay yıldızlı bayrağını dünya gönderlerine çektirenlerin arkasından yürür ona gerekli desteği verir. 

Hamza kardeşim seni banka yönetimine atayanlara teşekkür edip affını iste. Affını iste de herkes Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu bir defa daha görsün. 

RTÜK Başkanı el insaf kardeşim. Sen hizmet etmeye mi geldin, zengin olmaya mı geldin? 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2020 06:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol