ERDOĞAN İLE NASIL TANIŞTILAR?

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı ile hangi tarihte ve nasıl tanıştıklarını açıkladı...

19 Ağustos 2015 Çarşamba 22:28
ERDOĞAN İLE NASIL TANIŞTILAR?
Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile nasıl tanıştıklarının yanı sıra çözüm süreci ve İmralı'ya dair düşüncelerini de çarpıcı sözlerle dile getirdi:

" 1991 yılında Erdoğan Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve MKYK Üyesi iken danışmanlığını yaptım. Siyasi beraberliğimiz böylece başladı.
Tanışıklığımız 1980 öncesine dayanır. 12 Eylül'e ramak kala birlikte korsan mitingde yakalanmış ve Metris Cezaevi'nde bir gece beraber kalmıştık. Bizi, ertesi gün bıraktılar. Ama Tayyip Erdoğan ve bazı arkadaşlarımızı birkaç gün daha Fatih Emniyet Amirliği ve Maltepe Askeri Ceazevi'nde işkenceden geçirdikten sonra bıraktılar. Çözüm süreci silahlı mücadelenin tasfiye edildiği, siyasal mücadelenin önünün açıldığı bir süreçti. PKK silahları bırakmadığı, silahlarıyla siyaseti dizayn etmeye çalıştığı, silahla bölgesel hâkimiyet kurmaya, kamu düzenini bozacak davranışlar içine girmeye çalıştığı müddetçe tabii ki terörle mücadele kararlılıkla devam edecek. Türkiye'yi silahlardan arındırmak için demokratik zeminin sağlanması noktasında çözüm süreci, her zaman bizim için öncelikli önem verdiğimiz bir konudur. Şu anda buzdolabına alınma durumu var. Terör var. Teröre karşı silahla karşılık verilir. Siyasete siyasetle. Fikre fikirle. Öcalan'ın Kandil üzerinde bir hâkimiyeti olmadığı görüldü. Benim açımdan bu böyle artık. Kandil, Öcalan'ı dinlemiyor. Kandil, küresel efendilerini dinliyor. AK Parti'nin ipini çektiklerini düşünen bir takım küresel tanrıların hâkimiyetindedir Kandil. Kandil'de birçok ülkenin nüfuzu var. Öcalan tekrar devreye girdiğinde nasıl bir sonuç ortaya çıkar bilemiyorum. Tekrar İmralı seferleri başladığında Öcalan yeni ne söyleyecek? Aynı şeyleri söylemesi için yeniden İmralı seferlerine gerek var mı?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.08.2015 06:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol