Erdoğan: En Geç Nisan'da...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Vaka ve vefat sayılarının artması sonrası yeni alınan corona virüsü tedbirlerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi salgının önüne geçemezsek daha sonra çok daha can acıtıcı tedbirler uygulamak zorunda kalırız” dedi.

25 Kasım 2020 Çarşamba 16:05
Erdoğan: En Geç Nisan'da...

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Milletimizden sabır ve destek bekliyoruz. Maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet edersek diğer tedbirlere gerek kalmaz. Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç Nisan ayında kendi aşımızı uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz aşıyı tüm insanlığın hizmetine sunma düşüncesindeyiz.

GEMİNİN KAPTANI YUNAN

(Türk gemisinin Almanlar tarafından aranması) Libya’ya insani ihtiyaçları karşılayacak sivil gemimize saldırı oldu. Bunun uluslararası deniz hukukunda yeri yok. Bunun da kaptanı bir Yunan. Gemiye girdikten sonra da sivil mürettebatı da bunlar maalesef taciz ettiler. Tüm bunlar video kayıtlarıyla tespit edildi. Gerekli olan yerlere gönderildi gönderilecek."

ERDOĞAN'DAN BÜLENT ARINÇ'A TEPKİ

Erdoğan, Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini kast ederek "Hadi yeminli Türkiye düşmanlarını anladık, hadi CHP gibi onların içindeki tetikçilerini de anladık. Peki yıllarca bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz kimilerinin de aynı trene binmesine ne demeli? Neymiş, filancalar filancalar niye hala hapisteymiş. Bunları herhalde ödüllendirecek halimiz yok. Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir. Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan "Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Daha önceki konuşmamda 'böyle bir sorun varsa ben bunu çözeceğim' dedim ve bu sorunu çözdük." diye konuştu.

"Güneydoğu'da çukurları açan kimlerdi? Biz de kayyumlarla buraları düzenledik. Artık bambaşka bir Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt var. Biz barış için geldik." diyen Erdoğan "Nerede terörist varsa biz bunların başını ezmek için varız.Terörden meşru siyasete geçiş yolunu açmak için her yolu denedik, her fedakarlığı yaptık. Akrep karakterli terör örgütünün kendi kendini sokarak bu fırsatı heba etmesine rağmen, bölgedeki insanlarımızla gönül bağını güçlendirerek ülkemizde yepyeni bir dönemi başlattık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ekonomide yeni bir yatırım, üretim, ihracat, istihdam seferberliği başlatıyoruz." derken, "bütçe görüşmelerinin ardından bu doğrultuda kapsamlı reformları birer birer hayata geçireceklerini ve yatırım ikliminin ayrılmaz parçası olan hukuk reformlarını da hızlandırdıklarını" söyledi.

Erdoğan "Geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaştığımız yargı reformu strateji belgesinde yer alan hususlarla ilgili 3 yargı reformu paketi Meclis'imiz tarafından kabul edildi. Hazırlıkları süren diğer reformları da paketler halinde Meclis gündemine taşıyacağız. İnsan hakları eylem planına da en kısa sürede son halini vereceğiz." dedi.

"Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük reformun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş olduğuğnu" savunan Erdoğan şöyle devam etti:

"Biz bunu söylerken, hâlâ parlementer sistemi savunanlar var. Parlementer demokrasiden bahsedenler var. Bu ülke yıllar yılı bu sistemi denemedi mi? Bunu denerken, acaba 3'lü, 4'lü koalisyonlarla ülkemizin ne hâle geldiğini bilmiyor muyuz? Bir adım ileri gidebildik mi? Hayır. Sistem değiştirildi ve yoğun şekilde yol alıyoruz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.11.2020 16:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol