ERDOĞAN'DAN FLAŞ MUSUL AÇIKLAMASI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlayan Musul operasyonuna dair flaş açıklamalar yaptı.

17 Ekim 2016 Pazartesi 12:23
ERDOĞAN'DAN FLAŞ MUSUL AÇIKLAMASI...

Konuşmasından satır başları:

 Sizler 15 Temmuz darbe girişiminin ardından davetimize icabet ederek, bizlerle beraber olarak aynı zamanda darbecilere, onların yıkıcı zihniyetlerine bu katılımınız sebebiyle en güçlü cevabı verdiniz. Milletimiz bunu unutmayacaktır. Demokrasimizle ciddi bir dayanışma sağladınız. 

Türkiye son yıllarda dünyada eşine az rastlanır türden darbe girişimlerine maruz kalmıştır. 15 Temmuz'da yaşadığımız hadise, ordu içindeki Fetullahçı terör örgütü üyelerinin yaptığı silahlı bir darbe girişimiydi, 17-25 Aralık'ta ise aynı örgütün yargı ve emniyet teşkilatları içindeki mensuplarının farklı bir darbe girişimiyle muhattap olmuştuk. Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanını, ailesini ve çalışma arkadaşlarını iş adamları üzerinden kuşatmaya kalktılar. Biz bunlara eyvallah demedik, milletimizin desteğiyle güçlü bir karşı duruş oluştu. Bu şekilde sonuç alamayacağını gören FETÖ, silaha sarıldı. 15 Temmuz gecesi milletin üzerine kan ve ateş yağdırdılar. Biz böyle bir ihanete ihtimal vermiyorduk. Darbeciler de milletin karşılarına dikilip, meydanı onlara bırakacaklarına ihtimal vermemişler. Silahlar, uçaklar, tanklar milletimizi korkutmaya yetmedi. Bu dünya için de önemli bir örnekti. O gece 241 şehit, 2 bin 194 gazi veren milletimiz istiklaline, istikbaline ve demokrasisine sahip çıkarak dünyaya örnek oldu.

Darbecilerin başta şahsımı, başbakanımızı ve devlet kurumlarını yok etmek ve ele geçirmek için başlattığı saldırı dalgasının karşısında milletimizi gördük. Yargı bu defa darbe karşısında en hızlı ve en etkin tepki veren kurum olarak karşımıza çıktı. Yargı, FETÖ'nün güdümünden çıkıp milletin yargısı haline dönüşmüştür. Hukuk devletinden taviz vermeden, devletten uzaklaştırıyoruz.

FETÖ ile mücadele

Attığımız her adım anayasamıza ve yasalarımıza uygundur. Batılılar 'Bunlar hukuka uygun mudur' diyor. Siz ne kadar hukuktan anlıyorsanız, biz de o kadar anlıyoruz. Bize hukuk dersi verenler önce Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleştiği döneme baksınlar. 

OHAL ilanı, Fransa'ya baksınlar. Basit bir terör eylemi karşısında nasıl bir tavır aldı? 3+3+6 şeklinde nasıl OHAL ilan etti. Biz basit bir terör eylemi karşısında değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılması karşısında adım attık. Bu ülkemizin refahı, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ta kendisidir. 

OHAL dahil, hukuka aykırı davranışımız söz konusu değildir. Kanser hücresi gibi saran bu terör örgütünün kökünü kurutmakta kararlıyız. 

Buradaki dostlarımız arasında terörizmle sürekli başbaşa olan kardeşlerim var. İşte Pakistan, işte Afganistan, işte Irak işte Suriye işte Somali, bütün buralarda terörle her an iç içe olan kardeşlerimiz var. Libya gelince öyle, Mısır öyle. Her yer. Bu coğrafya sürekli terörizmle iç içe. Bakın şurada Suriye ile ilgili yaşadıklarımız var. Bizler sürekli sabrettik, sürekli bize Suriye tarafından roketler atıldı, havan toplarıyla vuruldu. En sonunda çok manidardır, 14 yaşında bir çocuk öyle yetiştirilmiş ki çocuk Arjantinli futbolcu Messi'yi çok sevdiği için, Messi'nin formasını çocuğa giydiriyorlar üzerine de bombayı bağlayıp bir kına törenine çocuğu gönderiyorlar, 56 kardeşimiz orada şehit oluyor. 100'e yakın insanımız yaralandı. Çocuk ayağının koptuğunun farkında değil hala tebessüm ediyor gülüyor.  Bütün bu tabloyu gördüğümüzde dünyaya karşı milletinin temsilini üstlenmiş olarak hala durabilir misiniz? Artık durmayacağız dedik ve ılımlı muhaliflerle Suriye'ye girdik. Bizim Suriye'yle olan sınırımız 911 km'dir. Suriye ile uzaktan yakından ilgisi olmayanların girmesi hak ama bize 'Sizi katil Esed çağırmadı ki' diyorlar. Kusura bakmayın gireriz. Bunun hukuktaki tabirlerini siz benden daha iyi bilrisiniz. Ve girdik. Önce Crablus'tan başladık. Biz DEAŞ'tan Cerablus'u temizleyince yüzbinler tekrar oraya geri döndü. Rai'yi de boşalttılar oraya da Rai'nin halkı yerleşmeye başladı. Bu gece itibarıyla da Dabık da DEAŞ'tan temizlendi. Şimdi oraların insanı da yerleşmeye başladı. Biz oraya ülkemizden insan götürmüyoruz oraya bölgenin kendi insanları yerleşmeye başladı.

Obama ile telefonda görüştük ve bana söz verdiler. Münbiç'e YPG ve PYD girmeyecek dediler. Sözlerinde durmadılar ve buraya PYD ve YPG oradan çıkmayınca biz de girdik. Eğer YPG ve PYD oradan temizlenmezse orada birlikte hareket edemeyiz.

Musul operasyonu

'Türkiye, Musul'a girmesin' diyorlar. Tehdit altındayız, nasıl girmeyelim? Muhataplara söyledik. Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden biz sorumlu değilliz. Biz operasyonda da olacağız, masada da olacağız. 

Orada kardeşlerimiz var, akrabalarımız var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil. 

Kimse bizden Başika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz oradayız ve DEAŞ'a karşı her türlü operasyonları yaptık. Terör örgütlerini el verişli araç olarak gören ülkeleri ikaz ediyoruz. Buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Bumerang gibidir, eninde sonunda kendisini de vurur. Terörizme karşı uluslararası işbirliği yapılmadan bunun çözümü mümkün değildir.

Somali ortada. Somali kendine gelemiyor. Dünyanın birçok ülkesinin elçiliği yok. Bizim var. Muhteşem bir büyükelçilik külliyesi yaptık. Çünkü bizim bağlarımız farklı. ABD'nin, İngiltere'nin büyükelçiliği havaalanın içinde. O havaalanını biz yaptık, bir Türk girişimcisi işletiyor. 

DEAŞ bahane edilerek Suriye ve Irak büyük bir yıkıma uğratılıyor. Biz Cerasblus operasyonunu başlattığımızda görüldü ki, Suriye'nin, Irak'ın yıkılmasını gerekmiyormuş. İstenirse DEAŞ'ın etkisiz hale getirilebileceğini biliyoruz. Bu ülkeler dostça el ele vermezsek, kendi basit imkanlarımızla, önlemlerle sınır ötesi operasyonlar işte Cerasblus, işte Rai olabiliyor.  

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol