'Erdoğan Artık Ne Yapacağını Kendisi de Bilmiyor'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' olduğunu söyleyerek problemlerini çözemediğini ifade etti.

12 Nisan 2019 Cuma 09:32
'Erdoğan Artık Ne Yapacağını Kendisi de Bilmiyor'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararına ihtimal vermediğini belirtirken, böyle bir karar verilirse bunun “zelzele oldu” anlamına geleceğini söyledi.Karamollaoğlu, “Bu, seçimin hiçbir kıymeti yok anlamına gelir. Çünkü bundan sonra iktidarı tatmin etmeyen bir seçim kabul görmeyecek demektir” dedi.

Temel Karamollaoğlu Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuştu.  Söyleşinin ilgili bölümü şöyle: 

Seçim bitti, tartışması bitmedi. Hâlâ sonuçlar tam anlamıyla ortaya çıkmış değil. Ne oluyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şu an kendisiyle kavga halinde. Bir tarafta tek adam öbür tarafta hukuku üstün tutan biri görünümü vermek zorunda. Bu çelişiyor. Bir denge kurmaya çalışacak. Buna mecbur ama problemleri çözemedikçe benim endişem, sertleşir.

Daha da sertleşen bir süreç mi bekliyorsunuz?

Özellikle ekonomi politikalarının tamamı, eğitim, adalet, hürriyetleri koruyan politikalar değişmek zorunda. Kendi isteğiyle öyle bir yönetim tarzı kurdu ki dünyada örneği yok. Sadece diktatör ülkelerde var böyle bir yönetim tarzı. Bir kişi var ve denetlenemiyor. Tablo bu. Bu değişmeden yol alınamaz. Kendisi bu ihtiyacı duyuyor. Benim kanaatim böyle. Yoksa her şeyi söyleyecek, baskı altında tutmaya çalışacak, ama sonra hukuk ne diyor, “son kararı YSK verir” diyor. Bitti. Onu da söylemek, ona da uymak mecburiyetinde. Kanunlar çok açık. Seçimle ilgili Cumhurbaşkanının yetkisi yok.


‘ERDOĞAN BİR ÇIKMAZIN İÇİNDE’

Cumhurbaşkanının seçim akşamı balkon konuşması ile bugünkü tavrı arasında farka dikkat çekiliyor. Kendisi ile kavga hali mi bu da?

Tayyip Bey’de özgüven var, kabul etmek lazım. 16.5 yıldır tek başına iktidar. Mustafa Kemal dahil bu kadar uzun süre iktidar kimsede yok. Hakkaten metal yorgunluğu, düşünce yorgunluğu var. Problemlerin üstesinden nasıl gelebileceğini şu anda göremiyor. Gittiği yolun yanlışlığını da göremiyor. Bu yoldan vazgeçmem de mümkün değil, diyor. Çünkü Tayyip Bey sorgulanmak istenmiyor. Onun için bir çıkmazın içinde şu anda.

İSTANBUL’DA YENİDEN SEÇİM ZELZELE DEMEK’

İstanbul seçimlerinin yenileneceğini düşünüyor musunuz? Böyle bir karar verilirse siyasete etkisi ne olur? 

Benim kanaatim yüzde 99.9 seçimin yenileme kararı verilmez. Vermez bu mahkeme. Ben o kanaatteyim. Yüzbinde bir ihtimal belki olabilir, o zamanda “zelzele oldu” demektir. Bu, seçimin hiçbir kıymeti yok anlamına gelir. Çünkü bundan sonra iktidarı tatmin etmeyen bir seçim kabul görmeyecek demektir. 

Böyle bir karar çıkarsa seçime girmemeyi tartışır mısınız?

Şartlar nasıl oluşur bilemem ama biz her şeye rağmen çözümün yine buradan geçeceğine inanıyoruz. Ancak böyle bir şey olursa Türkiye öyle bir noktaya gelir ki, iktidar mensupları kaçacak delik arar. İnsanlar çocuğunun karnını doyuramayacak durumda. İşsizlik yüzde 14.5 oldu. Giderek artacak. Ben hâlâ ekonomiden sorumlu bakanın çıkıp keyifli bir tarzda “öyle tedbirler alıyoruz ki kimse ümitsizliğe kapılmasın” demesini anlamıyorum. Yahu bir kere başını önüne eğ, öyle bir işin içine girdik ki nasıl çıkacağız de. 

AK Parti’nin yeniden seçim konusunda ikiye bölündüğü söyleniyor. Siz böyle bir bölünme görüyor musunuz? 

Ya da böyle bir karar bölünmeye yol açar mı?AK Parti sürekli kabuk değiştiriyor. Bir 2002 kadrolarına bir de bugünkü kadrolarına bakın. Değişiklikler gerçeği, daha iyisini bulmak için yapılmıyor. Bir böyle gözüksün isteniyor. Değişim yapılınca da kabahat eskilerin üzerine atılıyor. Ama politikalar değişmiyor. Bugün kabuk değiştirmeden farklı da bakmak lazım. Şimdi kavağa tırmanan adam gibi görüyorum. Kavak uzun bir ağaç. Dalları budakları hep aşağıda. Yukarı çıktıkça dalları keserek çıkıyorlar. Tepeye çıktıkları zaman tutunacak dal kalmıyor, kalmayacak. Tepeden düşmek korkunç netice doğurur." 


 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol