'Erdoğan, ABD İle Gizli Anlaşma Yaptı' Deyip Tutanağı Yayımladı

Türkiye AKP iktidarının 'ümmet' merkezli dış politikası nedeniyle neredeyse hemen her gün kaçak göçmen girişine şahit olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda ABD ile gizli anlaşma yaptığı öne sürülerek, sözkonusu anlaşmaya dair telekonferans tutanakları yayımlamıştı.

26 Eylül 2022 Pazartesi 22:08
'Erdoğan, ABD İle Gizli Anlaşma Yaptı' Deyip Tutanağı Yayımladı

Kaçak göçmenler gelmeye ve Türkiye'deki mülteci, göçmen sayısı rekorlar kırmaya devam ederken şok bir açıklama gündemi sarsmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afganistanlı mültecilerin Türkiye'ye alınmasına dair ABD ile gizli anlaşma yaptığını iddia eden İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "Bu Afganlar ülkelerinde ABD için savaştı ve ABD'ye hizmet etti. Bunların geçici koruma altına alınmasını da biz sağladık" demişti.

"TUTANAK ERDOĞAN İLE ABD ARASINDAKİ ANLAŞMAYI KANITLIYOR"

Sosyal medya hesabı üzerinde gizli anlaşmaya dair telekonferans tutanaklarını yayımlayan İyi Partili Akalın, " "Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinin yapmış olduğu bir telekonferansın tutanakları; AKP/Erdoğan ile ABD arasında  ABD’ye hizmet etmiş Afganların Türkiye’de geçici koruma altına alınacağına dair bir anlaşma yapıldığını kanıtlamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

İşte telekonferans tutanakları...

1.webp

BİR AÇIKLAMA DA TURHAN ÇÖMEZ'DEN

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski sağ kolu ve doktoru Turhan Çömez de söz konusu anlaşma ile ilgili yeni belgeleri yayınladı.

ABD resmi raporlarına inceledikten sonra Afganların Türkiye’ye gelmesinin ABD’nin bir planı olduğuna emin olduğunu açıklayan Turhan Çömez mesajında şunları söyledi:

“ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Ağustos 2021 tarihli resmî raporunu inceledim.

Artık zerre kadar kuşkum yok ki, Türkiye’ye gelen,

Afganlılar: ABD ile birlikte çalışmış askerler,

Ve ABD nin planı çerçevesinde, Türkiye’ye geldiler.”

İşte o paylaşım:

8 AYDA 72 BİN GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, kaçak göçle mücadele kapsamında sadece bu ay içerisinde 10.013 kaçak göçmen sınır dışı edildiği bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Açıklama, " Böylece yılbaşından bu yana sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı 72.578 olarak kayıtlara geçmiştir. 2022’de 197.482 Kaçak Göçmenin Ülkemize Girişi Engellenmiştir" demildi.


 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.09.2022 02:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol