ERDOĞAN'A 'SOYKIRIM' ŞOKU!

İsveç'te bir grup milletvekili, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Sur, Cizre ve Silopi gibi bölgelerde sürdürülen askeri operasyonlar hakkında “soykırım, insanlık ve savaş suçları soruşturması açılması talebinde bulundu.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 15:01
ERDOĞAN'A 'SOYKIRIM' ŞOKU!

İsveç’te bir grup milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri hakkında “soykırım, insanlık ve savaş suçları”ndan soruşturma açılması için Stockholm Uluslararası Savcılığı’na başvuruda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan devlet adamlarının yargılanmaları talep edildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre suç duyurusunda hükümet yetkililerinin “Temmuz 2015-Aralık 2016 tarihleri arasında Şırnak, Cizre, Silopi ve Sur’da meydana gelen çatışmalarda yaşanan ölüm ve yıkımlardan sorumlu oldukları” ileri sürülüyor. Suç duyurusunda Birleşmiş Milletler, Uluslararası Af Örgütü, Mazlum-Der ve İnsan Hakları Derneği’nin yayınladığı raporlar, ölüm ve yıkımlardan sonra çekilen resimler de ‘kanıt’ olarak sunuldu. 

SADDAM’IN MAHKUMİYETİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ 
Savcılığa verilen suç duyurusunun altında Çevre Partisi Yeşiller Milletvekilleri Annika Lilemets, Valter Mutt, Carl Schlyer ve Jabar Amin ile Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh’in imzaları bulunuyor. İsveçli vekiller, Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Savunma Bakanı Fikri Işık ve eski Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da sorumlu olduklarını belirtiyor. 

Böyle bir dava dilekçesi sunulmasının temelini 2014 yılında İsveç mahkemelerine ‘dünyanın neresinde olsun insanlığa karşı suç davalarına bakma yetkisi’ verilmesi oluşturuyor.  

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol