Erdoğan'a Kötü Haberi Gözde Anketçisi Verdi!

Cumhur İttifakı'na en kötü haberi o verdi! Bir zamanlar iktidarın gözde anketçisiydi

26 Mart 2022 Cumartesi 12:32
Erdoğan'a Kötü Haberi Gözde Anketçisi Verdi!

MAK Araştırma Koordinatörü Mehmet Ali Kulat, gerçekleştirdikleri son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

 İktidarın anketçisi MAK'a göre Cumhur'daki eriyiş sürüyor.

MAK Araştırma Koordinatörü Mehmet Ali Kulat, gerçektivi'de Ali Tarakcı'nın konuğu oldu. Mart ayında 5 bin 750 kişi ile 30'u büyükşehir 64 ilde gerçekleştirdikleri seçim anketinin sonuçlarını açıklayan Kulat dikkat çeken analizler yaptı. Kararsızlar dağıtılmadan MHP'nin oy oranı 6,8 çıkarken, yüzde 7'lik yeni seçim barajının dahi atlında kaldığı gözlemlendi.

MHP BARAJ ALTI, AK PARTİ'DE KOPUŞ SÜRÜYOR

Vatandaşlara sorulan "Yarın seçim olsa oyunuzuhangi siyasi partiye vereceksiniz?" sorusuna verilen cevaplara göre partilerin oy dağılımı şu şekilde:AKP yüzde 29,1, CHP yüzde 25,1, İYİ Parti yüzde 14,1, HDP yüzde 8,4, MHP yüzde 6,8.


MİLLET İTTİFAK'I, CUMHUR'U SOLLADI

Öte yandan Mehmet Ali Kulat, kararsız seçmenlerin muhalefete daha yakın olduğunu belirterek matematiksel dağıtılmasını doğru bulmadığını söyledi. Kararsızların matematiksel dağıtılmasından sonra partilerin oy dağılımı şu şekilde

AKP yüzde 30,4, CHP yüzde 26,2, İYİ Parti yüzde 14,8, HDP yüzde 8,8, MHP yüzde 7,1.Bu durumda Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 37,9'a ulaşırken Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 41'e ulaşıyor.

Öte yandan Gazeteci Mustafa Balbay, AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen erken seçim kanuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Balbay, MHP'nin oylarının düşmesinin bu yasanın çıkarılma sürecinin mimarı olduğunu belirtti.

Seçim sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Balbay, "Ben buna erken seçimden önce baskın seçim diyorum, erken seçim öncesi en az 6 ay öncesi halka seçim iklimine  girilsin dersiniz ama baskın seçimde ani bir kararla 45 gün sonra seçime gidiyoruz dersiniz ben bu ikinci olasılığı daha önde görüyorum, ben baskın seçim olasılığı daha önde görüyorum" dedi.

SİYASİ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

Erken seçim ihtimalinin çokça dillendirildiği siyasi atmosferde kabine değişikliği üzerine de değerlendirmelerde bulunan Balbay, "Bu tür bilgiler son dönemde daha fazla konuşulmaya başlandı. Ankara'da özellikle Tarım Bakanı'nın değişmesinden sonra 'Sırada başka bakanlık var mı?' konuşmaları geçiyor. Ben Spor Bakanı ve Sağlık Bakanı'nın görevden alınma olasılığını yüksek görüyorum. Bir de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılması konusunda belli hazırlıklar olduğunu görüyorum" diye konuştu.

Balbay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu sürecin hazırlayıcılarından son dönemdeki Erdoğan-Bahçeli görüşmelerinde bu önemli bir konuydu. Bu konuda MHP'nin isteği bir yasa çalışması haline gelmeyince Erdoğan, "Seçim barajı yüzde 7'ye inecektir. Bu kesin karardır" diye yaptırımlı bir demeç verdi. Bu düzenleme ondan sonra yapıldı.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.03.2022 12:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol