Erdoğan'a Ağır Sözler!

Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak katıldığı bir canlı yayında "Bu yeni parti kuracak olanlarında ümmeti falan böldüklerini düşünmüyorum Ümmetin sahibi misiniz? Bu ifadeyi kullanan kişiye bu cevap verilir." diye konuştu.

30 Ağustos 2019 Cuma 22:03

TV5’de yayınlanan ve Mehmet Ali Kayacı’nın sunduğu “Buluşma Noktası” programında, 64. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TV5’deki açıklamaları, yeni parti hazırlıkları ve AK Parti’nin durumu ele alındı. Programa gazeteciler Mustafa Kurdaş, Özlem Albayrak ve Veysi Dündar katıldılar.

"ÜMMETİN SAHİBİ MİSİNİZ?"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni parti iddiaları için "Ümmeti bölmeyin" açıklamalarını eleştiren Albayrak, "Ümmetin sahibi misiniz?" diye sordu.

Özlem Albayrak, "Her şeyden önce şunu söylemek lazım: Yani bu insanlar siyasi parti kurma yada bir platform oluşturma, kurmasa bile bir muhalefet hareketine imza attıkları için kimse hain olmaz, kimse vefasız olmaz. Öncelikle şu dilden kurtulmamız lazım. Böyle en tepeden başlayıp, dalga galga yayılarak tüm toplumun kılcal damarlarına kadar inen bir dil bu. Mesela kendi tecrübemden örnek verebilirim: ben geçen kayyım atanma olayı ile ilgili twitter da itirazımı belirttim, bunun yanlış olduğunu söyledim diye benim ne PKK severliğim kaldı ne hainliğim kaldı, ne Türkiye düşmanlığım kaldı. Ben Karadenizli birisiyim ve ekranda şehit haberi görünce gözleri dolan birsiyim. Benim PKK destekçiliğime nasıl varılabilir bir tweetten. Böyle şeytanlaştırıcı, düşmanlaştırıcı, dışlayıcı bir dil var. Hiçkimsenin bu dili hakettiğini düşünmüyorum. Bu yeni parti kuracak olanlarında ümmeti falan böldüklerini düşünmüyorum. Ümmetin tek bir sahibi olduğunu neden sayalım ki? Ümmetin sahibi misiniz? Bu ifadeyi kullanan kişiye bu cevap verilir" diye konuştu.

"VATANDAŞ KENDİNİ KÖŞEYE SIKIŞMIŞ HİSSEDİYOR"

"AK Partili olmayanların, kendilerini tamamen dışlanmış ve bir baskı atmosferi içinde görüyor olmasının sebebi de aslında bu anlayış. Yani çünkü ‘onlar aile üyesi değil’ gibi hani… Bu sistem çok iyi uygulansa bile; tüm vatandaşlara son derece şefkatle, merhametle muamele edilse bile; kimse kendini o halkanın dışında hissetmese bile bu yöntem, günümüz demokrasilerinde ve günümüz devletlerinde uygulanması mümkün olmayan, uygulanmaması gereken bir yöntem. Böyle bir devlet yok yani. O devletler, çok eski zamanlarda kaldı. Yani bir baba otoritesiyle yönetilen devletler, çok eski zamanlarda kaldı. O halka dışında kalmış insanlar da, çok rahat bir şekilde artık görebiliyorsunuz insanları, kendilerini sıkıştırılmış, köşeye sıkışmış hissediyor. Bu ülkenin, bu devletin vatandaşı olarak hissetmiyor. O yüzden böyle bir ‘ayrışma’ dediğimiz şey, ‘kutuplaşma’ dediğimiz şey zaten o yüzden ortaya çıktı."

"AKP’LİLER DE RAHATSIZ"

"AK Parti dışında kalan insanların kendini dışlanmış hissetmesi bir yana, AK Parti içinde olup da AK Parti’nin liyakata önem vermediği, yaşam tarzlarına yeterince saygı duymadığı, tek bir kişi kültü haline geldiği, tek bir kişinin emirleriyle, tek bir kişinin hayata bakış açısıyla bir devleti yönettiği düşüncesi, AK Parti içinde de birtakım eleştirilere sebep oldu."

"AK PARTİ AŞAĞIYA DOĞRU YUVARLANIYOR"

"AK Parti, sağdaki her şeye yetiyor’ algısı, artık bitmeli; çünkü her şeye yetmiyor ve toplumun alt kesimlerinde de homurdanmalar var. Sadece üstte yaprak dökümü olmuyor; siyasî arenada kopuşlar olmuyor. Altlarda da homurdanmalar var. Yani yokuş aşağı gittiğini bu yüzden söyleyebiliriz, AK Parti’nin. O çözülme sürecinin başladığı bu yüzden söyleyebiliriz. Sadece piramidin en üst tabakasındaki bir kopuş değil, söz konusu olan. Parti, yuvarlanıyor aslında aşağı doğru."

ÖZDAĞ: SÖZLERİNE DİKKAT EDECEK...

Erdoğan'a bir tepki de Davutoğlu'na yakın isimlerden AKP Manisa Eski Milletvekili Selçuk Özdağ'dan geldi. Erdoğan’ın, “Söyleyecekleri ne varsa söylesinler, böyle lafla tehdit olmaz. Bagajlarındakini ortaya dökmelerinde fayda var” sözüne yanıt verdi. Özdağ, "Bagajımız yok, bir tehdit kelimemiz yok, bunlar yok, bir yanlış anlaşılma var herhalde öyle tahmin ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı da konuşmalarına dikkat edecek, diğer siyasi parti liderleri de konuşmalarına dikkat edecek" ifadelerini kullandı. Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Özdağ, “4.5 saat konuştu Sayın Davutoğlu. Bildiklerini, inandıklarını, yaşadıklarını, gelecek tasavvurunu dile getirdi. Burada bir polemik yaratmaya gerek yok. Sayın Davutoğlu düşüncelerini söyledi. Bunu kamuoyu takdir edecek” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.08.2019 00:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol