ERDĞAN, GÜL'Ü DE TAKİP ETMİŞ...

Tayyip Erdoğan’a rağmen bazı bakanların Çankaya’ya çıkarak Gül ile görüştükleri ve AKP’nin başına geçmesi için destek verdikleri ve Erdoğan’ın Çankaya trafiğini MİT üzerinden takip ettiği iddia edildi.

10 Ağustos 2014 Pazar 12:37
ERDĞAN, GÜL'Ü DE TAKİP ETMİŞ...

 Aydınlık'ta yer alan habere göre, Son dönemde birçok bakanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le temasa geçtiği ve partinin başına geçmesi çağrısı yaptığı öğrenildi. Tayyip Erdoğan’ın da durumdan haberdar olduğu ve MİT üzerinden Çankaya trafiğini takip ettiği bildirildi. Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan AKP’de eskilerde ısrar etmenin “çıkmaz sokak” olduğunu söyledi.

 
Başbakan Erdoğan AKP’yi kendine göre düzene sokmaya çalışırken partide gerilim yükseliyor. Erdoğan’ın Ağustos ayı içinde olağanüstü kongreye gitme çabasına karşı itirazlar artıyor. Erdoğan’ın ise itirazlara rağmen tavrını sürdüreceği, net kararı 11 Ağustos günü vereceği ifade ediliyor.
 
ÇANKAYA TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTI
Bu arada kriz hükümet içine de yansımış durumda. Son günlerde bakanların Çankaya trafiği yoğunlaştı. Başbakan Erdoğan’a rağmen Çankaya’ya çıkıp Gül’le görüşen bakanların Gül’e AKP’nin başına geçmesi için destek verdikleri öğrenildi. Bir kaynak da, bakanların sivil plakalı araçla Çankaya’ya geldiklerine dikkat çekti. Son bir hafta içinde Çankaya’da trafiğin çok hızlandığını ifade eden kaynaklar gelen bakanların kim olduğu konusunda isim vermedi. “Bu bakanlar 3. Dönem yasağına takılanlar mı?” sorusunu ise “Çoğunluk onlardan. Ama hiç tahmin etmediğiniz isimler de var. Hükümetin çekirdek kadrosu demek daha doğru. Hatta Çankaya’da görev yapan memurlar ‘İş yapanlar burada. Bunları çıkarırsanız hükümet kalmaz. Her şey kısa sürede çöker. Bürokrasi çökmüş durumda. Memur bakanlarla da ülke idare edilmez’ ifadesini kullanıyorlar. Yakında dananın kuyruğu kopacak” diye yanıtladılar.
 
ERDOĞAN TAKİPTE
Bu arada Erdoğan’ın da durumdan haberdar olduğu ve MİT üzerinden Çankaya trafiğini takip ettiği bildirildi. Erdoğan’a yakın bir bakanın bir başka bakana, “Başbakan her şeyi biliyor. Kendisine ihanet edenleri ve edecekleri tanıyor. Yeni Bakanlar Kurulu bu bilgiler ışığında oluşacak” dediği öğrenildi.
 
AKDOĞAN ‘YENİ KUŞAKLAR’ DEDİ
Bu arada, Yalçın Akdoğan Yeni Şafak’tan Abdulkadir Selvi aracılığıyla yeni mesajlar verdi. Akdoğan, “Şimdi birileri bundan sonra da kendi pozisyonlarını korumak için, davanın devamı için bizler halen bazı koltukları ve makamları işgal etmeliyiz gibi düşünceler içindelerse, bir nevi davayı kendi makamları için kullanıyorlarsa bunu doğru bulmam. Bu kuşak önemli bir misyon görmüştür. Yeni Türkiye diyorsak, yeni aktörlerin daha genç ve dinamik kişilerin ortaya çıkması kaçınılmazdır” dedi.
 
TECRÜBELİ İSİMLER KENARA
Akdoğan, “Peki bu tecrübeli isimlerin tasfiyesi anlamına mı geliyor?” sorusuna da, “AKP’yi buralara getiren değerli insanlar var. Ortada bir tecrübe var. Bunun başarılı olduğunu söyleyebilmemiz bunu gençliğe aşılamamızla mümkün. Gençliğe bu misyonu devredebilmeleri ile mümkün. Yoksa ben değerliyim, tecrübeliyim hep ben kalacağım. Bu anlayış çıkmaz sokaktır” yanıtını verdi. AKP kulislerinde Akdoğan’ın bu fikirlerinin Başbakan Erdoğan’ın fikirleri olduğu ve bu açıklamanın gerilimi arttıracağı belirtildi. Lider aramadıklarını, AKP’ye genel Başkan aradıklarını ifade eden Erdoğan’ın “Genel Başkan ve Başbakan’ın aynı kişi olması” vurgusuna dikkat çeken Akdoğan, bu konuda da şöyle konuştu:
 
“Bu ikisinin ayrı olması ikilik meydana getirir. Parti bütünlüğüne zarar verir. Yeni fitnelere kapı açar ve seçilen Başbakan güçlü olamaz. Teşkilat bir bütün olarak arkasında durmazsa, aynı zamanda teşkilatın başkanı olmazsa, partinin başkanı olmazsa bir Başbakan zayıf olur. Genel başkan da Başbakan olmazsa burada bir sorun yaşanır. Bunu daha önceden gördük. Ne sorunlar olacağını test ettik. Yönetilebilir bir hükümet, yönetilebilir bir parti, yönetilebilir bir ülke bunun aynı kişiler olmasını gerektirir. Yönetimde paralelliği, ikiliği bu ülke kaldırmaz. Sayın Başbakan bunu yaşadı, tecrübe etti.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.08.2014 17:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol