ENDİŞELENDİREN AÇIKLAMA!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan Tuğrul Türkeş'in 'Devlet Bahçeli' sözleri ve OHAL'in sona erdirilmesiyle ilgili açıklama geldi.

28 Kasım 2016 Pazartesi 15:27
ENDİŞELENDİREN AÇIKLAMA!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'a bir diğer Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Devlet Bahçeli ile ilgili sözleri, Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde AKP'liler tarafından eleştirilmesine neden olan tweeti, OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağı ve Mehmet Ali Şahin'in tutuklu HDP'li milletvekilleriyle ilgili sözleri soruldu.

TÜRKEŞ'İN 'BAHÇELİ' SÖZLERİ İÇİN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında yaptığı açıklamada, "Bahçeli bize niye yardımcı oluyor diye düşünmemiz gerekir. AK Parti dikkatli olmalı" demişti. Kurtulmuş, Türkeş'in bu sözleri için, "Biz kimsenin niyeti ile nasıl hareket edeceği ile ilgilenmeyiz. Siyaset somut bir iştir" açıklamasını yaptı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN AKP'LİLERİN TEPKİSİNE NEDEN OLAN TWEETİ

Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in "AB çökmüyor! Büyük bir başarı hikayesi" tweeti hakkında da konuştu. Kurtulmuş, "Mehmet Şişmek tweetini daha sonra atmış olduğu tweetlerle açıklama getirdi. Onun üzerine söyleyecek sözümüz yok" ifadelerini kullandı.

OHAL AÇIKLAMASI: ÜMİT EDERİZ KALKAR

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Referanduma gitmeden kaldırılmalı" dediği OHAL ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, darbe teşebbüsünün arkasında 40 yıllık bir hazırlık olduğunu belirterek, "büyük bir mücadele sürdürüldüğü için OHAL gerektiği kadar ilan edilecek. Ümit ederiz ki; OHAL bitirilip Türkiye normalleşme sürecine başlar. Ümit ederiz referanduma giderken OHAL sonuçlandırılmış olur" diye konuştu.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN TUTUKLU HDP'LİLER İLE İLGİL SÖZLERİ: BAĞIMSIZ MAHKEMELER KARAR VERİR

AKP'li Mehmet Ali Şahin'in tutuklu HDP'liler hakkında söylediği "Anayasa Mahkemesi Mehmet Haberal kararında olduğu gibi bunlarla ilgili 'bu kişiler henüz milletvekilidir, dolayısıyla milletvekilliği yapmaları asıldır' diyerek bir karar verirse tahliye edilirler" sözleri üzerine, "Biz siyasetçiyiz, biz siyasetçiler açılmış olan davalarla ilgili yönlendirici bir şeyler söylemeyiz. Devam eden hukuki bir süreç ve mahkemeler var. Her bir milletvekili ile oluşmuş farklı şartlar var. Bu dosyaların içeriği hakkında karar vermek bize düşen bir şey değil" diyen Kurtulmuş, kararın bağımsız mahkemelerce verileceğini söyledi.

"GIDA VE SU KRİZİ OLABİLİR"

Kurtulmuş, Türk lirasının dolar karşısındaki tarihi kayıplarına ilişkin olarak, "Türk lirasının değer kaybetmesi Türkiye'nin iç sorunları nedeniyle değildir. Trump'ın ülke yönetiminde yapacağı değişikliklere ilişkin beklenti farklılıklarından doğan bir türbülans var.  Biz iyimseriz, dolar belli bir süre sonra belli bir zemine düşecektir" görüşünü dile getirdi. "Mevcut yapısal sorunlar devam ettiği sürece önümüzdeki süreçte de ekonomik krizlerle karşı karşıya kalınabilir" diyen Kurtulmuş, "Önümüzdeki dönemde de gıda krizi, su krizi gibi durumlar olabilir. Ama büyük krizlere rağmen Türkiye 2009’da olduğu gibi etkilenmemiştir. Ben bu krizden de etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol