'EN ACİL SORUN AKP VE DİKTATÖRLÜK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” açıklamasını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kürt sorunu yoksa, hangi adımları niye atıyor, bu süreci niye yürütüyor? Bunlar seçim öncesi atraksiyonlardır” dedi.

16 Mart 2015 Pazartesi 11:48
'EN ACİL SORUN AKP VE DİKTATÖRLÜK'

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini milliyetçi oylara yönelik sözler olarak nitelendirdi.
Demirtaş, şöyle konuştu:
‘Seçim dönemleri cumhurbaşkanının içinden geldiği gibi konuştuğu dönemler değildir. Kendisine kalsa bu ülkede hiçbir etnik grup sorunun dile getirmesin düşüncesindedir. En büyük sorun tekleşme, diktatörlükleşme, baskı ve oterite sorundur. Bu sorunun da adı AKP sorunudur. Bize göre Türkiye’nin en acil, en ciddi sorunudur. İnşallah 7 Haziran’da bu sorunu biz çözeceğiz.
KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR
Görüntülü ve sesli mesajla ilgili tartışmaları tartışmaları bizim ortaya attığımızı iddia ediliyor. İmralı’da konuşulan bir konuydu. Hükümet karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar anlayışında.
Hükümet, İmralı’da konuşulan konuları, İmralı’dan çıkışta inkar ediyor. AKP’nin hiçbir politikasına güvenmiyoruz. Cezaevinden İmralı’ya birkaç mahkumun nakledilecek. Kamuoyunda bazı isimler tartışılıyor, birkaç gün içinde netleşir.
“SEÇİM ÖNCESİ ATRAKSİYONLAR”
Şunu da merak ediyorum doğrusu; Kürt sorunu yoksa, hangi adımları niye atıyor, bu süreci niye yürütüyor? Onları da Başbakan’ın da Cumhurbaşkanı’na sorması lazım.
Kendi aralarında nasıl bir rol dağılımı yaptılarsa artık… Birisi ‘Kürt sorunu yoktur’ diyor, diğeri ‘Kürt sorununu çözmek için adım atacağız’ diyor. Bunların tamamı seçim öncesi atraksiyonlardır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.03.2015 11:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol