'Ekonomk İntiharı Seçti'

Merkez Bankası'nın 2 puanlık faiz indirimi sonucu TL'nin hızla değer kaybetti. Muhalefet partisi liderleri ve vekillerden art arda tepkiler yükseldi.

21 Ekim 2021 Perşembe 16:13
'Ekonomk İntiharı Seçti'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın(TCMB), politika faizini 2 puan düşürerek yüzde 16'ya indirmesinin ardından Dolar/TL bir kez daha rekor kırarak 9,48'i aştı. İlk kez Euro/TL kuru 11'i, Sterlin/TL kuru 13'ü aştı.

Muhalefet liderleri ve milletvekilleri kararın ardından TL'nin hızla değer kaybetmesine tepki gösterdi. Milletvekillerinin tepkileri arasında, "Sebebi tek adam iktidarı" ve "Çıkışın yolu bu iktidardan kurtulmaktır" vurgusu öne çıktı.

AKŞENER: MİLLET BUNU HAK ETMİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık..." dedi.

Akşener, Merkez Bankası kararına sert tepki gösterdi: Ciddiyetsiz bir iktidar, liyakatsiz bir bürokrat...Akşener, Merkez Bankası kararına sert tepki gösterdi: Ciddiyetsiz bir iktidar, liyakatsiz bir bürokrat...

BABACAN: TALİMATLA 200 PUAN İNDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, "Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla" değerlendirmesinde bulundu.

Ali Babacan: Yüksek faiz ile yüksek kur arasına sıkışmak kötü yönetimin sonucuAli Babacan: Yüksek faiz ile yüksek kur arasına sıkışmak kötü yönetimin sonucu

DAVUTOĞLU: İŞÇİYİ NAMERDE MUHTAÇ ETTİĞİNİZ YETMEDİ Mİ?

"Milleti 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?" diye soran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor. Milleti 1 ayda %15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi? Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini %50 arttırmanız yetmedi mi?" dedi.

ÖZTRAK: TALİMATLA FAİZ İNDİRİMİ İZLENİMİNİ ARTIRIYOR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da 'talimat' vurgusu yaparak, "Enflasyon artıyor. TL benzerleri içinde en çok değer kaybeden para birimi. Yine benzerler içinde en yüksek CDS bizde. Buna rağmen TCMB ardı ardına faiz indiriyor. Ortada güven veren bir program yok. Bu, talimatla faiz indirildiği izlenimini artırıyor. Döviz kurunu şaha kaldırıyor" diye yazdı.

Muhalefet partilerinden diğer vekillerin tepkileri ise şöyle oldu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: "Merkez Bankası Türkiye için değil, Erdoğan için karar almaya devam ediyor! Türk Lirası'na göz göre göre değer kaybettiriliyor. Sanayici, ticaret erbabı bu ortamda nasıl önünü görecek? Vatandaş bu zam yükünü nasıl kaldıracak?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Olacak iş değil!.. Çin'de asgari ücret: 387 dolar Türkiye'de asgari ücret 299 dolar. Faiz kararından sonra dolar 10 TL'ye gidiyor. -Saray ve şürekâsı hariç- herkesin alım gücü düştükçe düşüyor. Bu gidişatın sonu uçurum Tek çare #HemenSeçim"

'SEBEBİ TEK ADAM İKTİDARI'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Erdoğan ve çevresi doları depoladı, Merkez Bankası’na faizi düşürterek kendi paralarına para katıyor, olan vatandaşa oluyor. Bu iktidar Türk Lirası'na düşman!"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Faiz düşürüldü! Doları olanın yüzü güldü. Dolar 9.50, Dolar 10... Hızla fakirleşiyoruz"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Merkez Bankası’nın 200 puanlık #faiz indirimi sonrası döviz rekor kırdı. Dolar 9.45. Euro 11.00.  Bu başarısızlığın, beceriksizliğin, iş bilmezliğin sebebi, tek adam iktidarıdır!"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak: "MB, milletin ve ülkenin geleceğini bir kenara atıp, Saray’ın emriyle #faiz’i %18’den %16’ya düşürerek, ekonomik İNTİHARI seçti! Akıl-bilim-ekonomi dışı bu kararla Milli Paramız TL’nin değeri-itibarı sıfırlandı! Uçurumdan ve felaketten çıkışın çaresi bu iktidardan kurtulmaktır."

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: "AKP'nin ülkemizde yarattığı büyük enkazı unutturmayacağız. 15 Euro olarak açıklanan Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti açılmadan artmaya devam ediyor. Faiz indirimi öncesi 152 TL olan köprünün geçiş ücreti kurdaki dalgalanmanın ardından 165 TL oldu."

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır: "TCMB Başkanı yine zengini sevindirdi garip gurebayı ağlattı… Allah size akıl fikir ve vicdan versin. Bu iktidardan hep en kötüsünü beklersiniz ama devamlı olarak daha kötüsünü yapmayı başarırlar."

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: "Euro 11, Dolar 9,45 Bu iktidardan hep en kötüsünü beklersiniz ama devamlı olarak daha kötüsünü yapmayı başarırlar."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.10.2021 16:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol