'EKMELEDDİN BİR TUZAKTI...'

CHP'li Özgür Özel, partilerinin Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken, 'Demek ki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak' dedi.

29 Mart 2018 Perşembe 23:41
'EKMELEDDİN BİR TUZAKTI...'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partilerinin Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken, "Ekmeleddin İhsanoğlu olayı özel bir konjonktürde yaşanmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları... Doğru olsa sonuç bu olmazdı. Demek ki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak" dedi.

Özel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayının hangi özelliklere sahip olacağıyla ilgili olarak "Bizim adayımız partiden hiç fire vermediği gibi ilk turda beklenenin çok üzerinde bir başarı sağlayarak, esas başarısı da seçime katılım oranını Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına çıkaracak bir adayımız olmalıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'CHP'nin Dünü, Bugünü, Yarını' konulu panelde konuştu. 16 Nisan referandumundan bahseden Özel, "16 Nisan'da referandumda mühürsüz oylarla bir anayasa değişikliği kıl payı oylarla gerçekleştirildi" dedi.

Özgür Özel, "Önümüzde yapılacak seçimler bir genel seçim değil. O seçimler referandumun ikinci raundudur. İkmale kalmış, bütünlemeye kalmış 'tek adamlık hevesi'nin bir kez daha sorulacağıdır. 'Son çıkış' dediğimiz köprüden mucize eseri hep beraber yarattığımız, önümüzde duran son bir çıkışın daha olduğunu görüp ona göre davranmak durumundayız. Partilerin kendi tabanlarını ikna edecek, motive edecek, kendi tabanlarının hiç itiraz etmeyeceği adaylarıyla girmeleri gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

"İLK SEÇİMLERDE BUNUN BİR REFERANDUM HAVASINDA OLMASI GEREKTİĞİ, SON DERECE AÇIKTIR"

Seçimlere yönelik seçmen katılımı oranları üzerine konuşan Özel, "Bütün diktatörler seçimlerde katılım oranlarının düşüklüğünden beslenir. O anlı şanlı diktatörler, yüzde 30, yüzde 40-41 katılım oranlarıyla seçime gidiyorlar, yüzde 80'lerle seçiliyorlar. O yüzden sandığa küsmemek, sandığa küsülecek atmosferi yaratmamak, umutsuzluğu körüklememek, bir umutsuzluk varsa ortadan kaldırmak için mücadele etmek yapılabilecek en önemli katkıdır. Yapılacak ilk seçimlerde bunun bir referandum havasında olması gerektiği, son derece açıktır" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE İNANAN HERKESLE BİRLİKTE OLMAMIZ LAZIM"

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Gökkuşağı, bütün renklerin yan yana durduğu, birbirinin içine ve işine karışmadığı ama bir disiplin ve ahenk içinde birlikte durabildikleri manzara... Önümüzdeki seçimi bir referanduma dönüştürmenin formülü budur. Demokrasiyi savunan, barışı savunan bir gökkuşağı inşasına ihtiyaç var. Bizim için iyi haber şu, bir ittifak tabanda var. Tavanda olup olmayacağına bakacağız. Ama kategori olarak hiçbir şeyi reddetmiyoruz. Bizim önümüze dayatılan riskleri, yapılan sistem mühendisliğini kurulan tuzakları ve oradan kimlerin nasıl nemalanmak istediğini biliyoruz. O yüzden böyle birbirinin işine ve içine karışmayan, yan yana durabilen, aynı hedefe yönelmiş, barış, kardeşlik, demokrasi... Savaş meydanlarında kurulmuş parti diyoruz. Yaptığı iş saraydaki yetkileri halka vermesi ve onun tecelligahı olarak da bir büyük Millet Meclisi olmuş. Şimdi o meclisteki yetkilerin saraya devri tartışması var. Buna karşı çıkan herkesle, Türkiye'nin geleceğine inanan herkesle birlikte olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINI TARİF ETTİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayının kim ve hangi özellikleri olacağıyla ilgili konuşması sırasında bir izleyicinin, "Bir Ekmeleddin İhsanoğlu olayı yaşanacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Özgür Özel, şunları söyledi:

"Ekmeleddin İhsanoğlu olayı özel bir konjonktürde yaşanmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları... Doğru olsa sonuç bu olmazdı. Demek ki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak. Bizim adayımız partiden hiç fire vermediği gibi ilk turda beklenenin çok üzerinde bir başarı sağlayarak, esas başarısı da seçime katılım oranını Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına çıkaracak bir adayımız olmalıdır. Bu iş sadece adayla da bitmez. Seçim güvenliği son derece önemlidir."

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Özgür Özel'in yanı sıra eski CHP Genel Başkanı ve gazeteci yazar Altan Öymen, Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre de konuşmacı olarak katıldı.

BOYKOT AÇIKLAMASI: SON SİLAH

Özel, Boykot tartışmaları için ise "Boykot, önemli bir silah, ama son silah, son çare, son ihtimal" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ne içiyorlarsa banada yollayın iyi kafa yapıyor 2018-03-30 07:45:02

ozgur ozel sen tam bir medya meydanozusun....

7 Haziran’da Dersimli’ye, “Bahçeli, gel Başbakanımız ol” dedirten de Ülkücüler miydi?