EGEMEN BAĞIŞ'A ŞOK BELGELER..!

Sosyalist hacker grubu RedHack, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında şok belgeler yayımladı. Belgelerde Egemen Bağış'ın minibar harcamaları dikkat çekiyor.

23 Ekim 2013 Çarşamba 12:34
EGEMEN BAĞIŞ'A ŞOK BELGELER..!

 Kızıl hacker grubu RedHack, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen AB Bakanı Egemen Bağış‘a ait olduğu iddia edilen belgeleri yayınladı.

Belgelerde, Egemen Bağış’ın aylık kazancından, Londra Hilton Oteli‘nde yaptığı harcamalara kadar birçok bilgi mevcut.

Kızıl hackerlar, Twitter hesapları @TheRedHack‘ten belge açıklamadan önce “Egemeni Bagişlamayız. 5 Dakika içinde Belge yayınlayacağız.. Yayınlanacak belgeler Tor server uzerinden olacak. Ve hergün güncellenecek.” yazarak, ön bilgi verdi.

Ardından tek tek linkleri gönderen kızıl hackerlar, Egemen Bağış’ın 12-16 Nisan tarihleri arasında (Kutlu Doğum Haftası’na denk geliyor) Londra’da bulunan Hilton Oteli’nde konakladığını belirtti. Egemen Bağış’ın o hafta attığı birçok tweet’te Kuran’dan ayetler ve hadislerden örnek verdiğinin altını çizdi. Bağış’ın yaptığı ‘minibar’ harcamalarının dikkatlerini çektiğini ifade eden RedHack, “Alkolsüz en pahalı içeceğin 5 pound olduğunu öğrendik” açıklaması yaptı.

RedHack’in açıkladığı ve Egemen Bağış’ın Hilton Oteli’nde yaptığı harcamaları gösterdiğini iddia ettiği belgelerde mini bardan yapılan harcamalar daha yüksek rakamlarda görünüyor. “Egemen bey bir yandan ayetli hadisli tweet atarken diğer yandan da viskileri şarapları karıştırıyormuş” diyen Kızıl hackerlar, “43 poundluk (130TL) içkinin markasını merak ettik doğrusu” notu düştü.

BAĞIŞ’IN GELİRLERİ

RedHack’in yayımladığı belgeler Egemen Bağış’ın Londra’daki Hilton Oteli’ndeki harcamaları ile kısıtlı değil. Açıkladıkları belgelerde dikkat çeken bir ayrıntı da Egemen Bağış’ın gelir-gider tablolarının bulunduğu belgeler. Bu belgelere göre Egemen Bağış’ın kira diğer gelirlerden elde ettiği toplam rakam 186.500 TL. Yani 186 milyar 500 milyon.
Bağış’ın 2012 yılına ait maaş bordrolarında ise 3 aylık maaşı 35 bin TL olarak görünüyor.

RICCIARDONE’DEN SALVOLAR!

Redhack, yukarıdaki belgelerin haricinde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone tarafından AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a yazıldığı iddia edilen e-mail kayıtlarını da yayınladı.

Redhack tarafından yayınlanan ve ABD Büyükelçisi’nin Bağış’a yazdığı iddia edilen e-mail Şubat ayı başlarında yazılmış. Ricciardone’nin Ergenekon ve Balyoz davalarını göstererek Türk yargı sistemini eleştirmesi ve karşılığında Hüseyin Çelik’ten gelen sert açıklamalar.

Redhack tarafından “ABD Büyükelçisi’nin ağzından Ergenekon’un arkasındaki karanlık güçler” başlığıyla yayınlanan mailde Ricciardone gazete haberini ekleyerek bu işe karışmadığı için Egemen Bağış’a teşekkür ederek başlıyor, fakat sonrasında başta cemaat olmak üzere herkesi ilgilendiren sözleri var.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin yazdığı belirtilen e-mail şöyle

“Sevgili Egemen, bu işten uzak durmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim.
Tüm yazıyı ekleyeceğim. Tüm bunların doğru tarafında olarak, patronunu ve ona öncülük edenleri nasıl övdüğümü görebilirsin. Fakat görünen o ki bazı anlayışsız danışmanları yanlış tarafa atlamakta ısrar ediyorlar. Bu gerçekten davayı yürüten karanlık güçlere yapılan bir uyarı atışıdır.
İsimlerini vermeyeceğim ama onlar tam bir yıl önce Hakan Fidan’ın peşinden gidenlerle aynı kişiler. (1 yıl önce Şubat 2012′de Hakan Fidan KCK davası için özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağrılmış, başbakanın kanun değişikliği ile kurtulmuştu) Bunu anlamıyorlar mı? Eminim büyük patron anlamıştır. Ve açıkça bunlardan bazıları kendini beğenmişçe böbürleniyorlar, taa DC’den (Washington) duyuluyor ki “Bizim Hüseyin” ceplerindeydi.

Lütfen bunu cevaplama, dönene kadar bekleyelim ve çay veya yemek için buluşabiliriz.

Frank.

Ricciardone’nin e-mailinin aslı

Thanks so much for struggling to stay out of this, dear Egemen.
I’ll attach the full text for your pleasure / amusement. You can see how I contrived to credit your boss and his leading associates with being on the right side of all this. but it seems some of his less insightful advisors are insisting on jumping very firmly onto the wrong side. This really is a warning shot at the dark forces running the prosecution. I won’t name them but they are the same ones who went after Hakkan Fidan exactly a year ago . don’t they get that? surely your big boss gets it? and some of these guys evidently were boasting much too smugly, heard all the way in DC, that “Bizim Huseyin” was in their pocket.

Don’t answer this please – let’s wait till you get back and we can meet for a tea or a meal.

Frank

HÜSEYİN ÇELİK NE DEMİŞTİ?


Çelik: Ricciardone haddini bilmeli


Hüseyin Çelik, ABD Büyükelçisi Ricciardone’nin Türk yargı sistemine yönelik sözlerini sert bir şekilde eleştirmişti. Elçinin göreve ilk başladığında da bu tür ifadeler kullandığını hatırlatan Çelik, “Sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş” demişti.

Ricciardone’nin Türkiye’de göreve başladığında da benzer açıklamaları olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ın kendisini ‘acemi büyükelçi’ diye nitelediğini hatırlatan Çelik, “Öyle anlaşılıyor ki bu geçen süre içinde sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş” demişti. Muhalif Baskı.





yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.10.2013 15:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol