'Durum O Kadar Kötü ki Erdoğan'dan Gizlediler'

Tüm ülke kapalıyken AKP’yi açık tutan gelişme anketler oldu

07 Mayıs 2021 Cuma 13:49
'Durum O Kadar Kötü ki Erdoğan'dan Gizlediler'

Hafta sonu Metropoll araştırma şirketi tarafından yapılan anketin sonuçları çok konuşuldu. AKP kuruluşundan bu yana ilk defa yüzde 30’ların altını gördü. Üstelik yurttaşın iktidarın uygulamalarına dair verdiği cevaplar AKP için durumun tahmin edilenden çok daha kötü olduğunu gösterdi.

Üstelik Saray’ın ve AKP üst yönetiminin masasında olan tek kamuoyu araştırması da bu değil. Aldığımız bilgilere göre son iki aydır kendilerinin yaptırdığı anketlerde de durum bundan farklı değil. Bu yüzden ülke kapanırken genel merkez açık kaldı ve çalışmalarını sürdürüyor.

Birgün'ün ulaştığım haberlere göre partinin içine girdiği manzara uzun süre Saray’a tam olarak yansıtılmamış.

Hem parti içinden bazı isimler hem de Albayrak bu konuda aktif bir çaba sarf etmiş. Ta ki üstü uörtülemeyecek boyuta ulaşıncaya kadar. Haftalık ve ayık olarak yapılan tüm kamuoyu yoklamaları yılbaşından buyana dikkatle inceliyor ve pozisyon belirliyor.

BAKAN ZATEN GİDECEKTİ

Erdoğan, genç AKP’li elitlerin sebep olduğu skandallar, 128 milyar dolar meselesi, Bakan Pekçan’ın durumu gibi başlıklardan çok fazla rahatsız olduğu ve bu konuda kurmaylarıyla çok sık toplantı yaptığı biliniyor. Hatta yaklaşık bir ay önce yapılan bir toplantıda yaptığı bir dizi eleştiriden sonra Pekçan’ın gidecekler listesine alındığı bilgisi de kulislere düşmüştü. Şimdi iş daha da büyüdü. AKP’li bir isimden aldığımız bilgiye göre Erdoğan’ın masasındaki anketlere göre kendisi partiden 10 puan önde gözüküyor.

Bu nedenle de Erdoğan tüm dikkatini parti ve bakanlar kuruluna çevirmiş durumda. Mayıs aynın sonuna kadar hem partide hem de kabineye neşter vurması bekleniyor. Ekonomi ve pandemiyle ilgili sorunların devam etmesi iki bakanı da topun ağzına getirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2021 13:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol