Dolar Öngörüsü Gerçekleşen Cem Uzan Yine Şok Etti!

Doların 13 TL'yi aşmasının ardından soysal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza atan Cem Uzan, "Çok yakında giysi-gıda takası başlayabilir" ifadelerine yer verdi.

24 Kasım 2021 Çarşamba 13:24
Dolar Öngörüsü Gerçekleşen Cem Uzan Yine Şok Etti!

Türkiye'deki mal varlıklarına ve şirketlerine el konulan Cem Uzan'ın döviz özellikle de dolar kurundaki yükselişle ilgili yaptığı paylaşım kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

"YAKINDA GİYSİ-GIDA TAKASI BAŞLAYABİLİR"

Şu sıralarda Paris'te yaşayan Cem Uzan, zaman zaman Türkiye'deki güncel konulara ilişkin yaptığı paylaşımlarla gündeme geliyor. Son olarak doların 13 TL'yi aşmasını yorumlayan Uzan, "Doların 10 TL'yi 15 TL'yi aşacağını söylemiştim. Şunu da söyleyeyim: Çok yakında giysi-gıda takası başlayabilir. Türk Lirası'nı daha da değersizleştirecekler" ifadelerine yer verdi.

İşte Cem Uzan'ın o paylaşımı:


CEM UZAN 2009'DA ÜLKEYİ TERK ETMİŞTİ

2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edilen Cem Uzan Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk ederek Fransa'ya gitmişti. Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik'te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003'te iptal edildi, 3 Temmuz 2003'te de İmar Bankası ve Adabank'a el konuldu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu.

YANDAŞ DA KAYITSIZ KALAMADI!

Bu arada dolardaki yükselişe yandaşlar da kayıtsız kalamıyor. En sıkı yandaşlardan biri olan Cem Küçük, bugünkü yazısında  , "Hükûmet faizleri düşüyor ve ilkbaharda işlerin iyi olacağını söylüyor. Faizlerin düşmesi kötü bir şey değil. Öngörülemeyen şey döviz." diye yazdı. Küçük, döviz tahmininde bulunmanın zor olduğunu kaydederek, "13 lirada durur ya da 15 lira olunca düşüşe geçer denilecek durum da yok. İnsanlar bilse ki, döviz belli bir rakam etrafında duracak sıkıntı olmaz. Ama öyle değil..." dedi.

Küçük, yazısını şöyle sürdürdü:

"Döviz konusunda bir diğer mesele vatandaşların döviz bürosu ve bankalara gidip alım yapması. Yani param dolarda kalırsa daha iyi olur diye düşünüyor. Bankalardaki döviz mevduatının son birkaç yıldır artmasının sebebi de bu. Vatandaşa da, “Sen niye döviz alıyorsun?” diyemezsin. Çünkü Türk lirasına değil dolara güveniyor. Dün telefonumda, “Dolar nerede duracak?” diye çokça mesaj vardı. Biz de merakla bekliyoruz, bakalım yükseliş ne zaman bitecek diye..."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.11.2021 13:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol