DİYARBAKIR'DA DA PKK TEHDİDİ...

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesi kentte gerginlik arttı

31 Mayıs 2011 Salı 11:31
DİYARBAKIR'DA DA PKK TEHDİDİ...

 Hakkari'de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mitingine vatandaşların katılımını engellemek için tehditler savuran örgüt yandaşları şimdi de Diyarbakır için harekete geçti. 

Diyarbakır, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, yarın da AK Parti lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacak. Ancak, BDP'yi "PKK'ya sırtını dayamakla" suçlayıp, Kürt sorununun çözümü önünde engel olarak gördüğünü açıklayan Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesi kentte gerginlik arttı.

Ak Parti'nin bölge teşkilatları mitingin kalabalık olması için seferber olurken terör örgütü PKK'nın denetimindeki "Kürdistan Demokratik Halk İnsiyatifi", halkı mitinge katılmamaya çağırdı. Çağrıda, "AKP'ye oy veren, mitingine giden her bireyin eli Kürt halkının kanına bulaşmış olacaktır" denildi.


Kentte mitinglerden önce, Hakkâri'de yaşananlara benzer bir hazırlık dikkat çekiyor. Terör örgütü PKK ile BDP, Diyarbakır'da da CHP'yi destekleyecek. Alınan bilgilere göre evleri ve esnafları tek tek dolaşan örgüt sempatizanları vatandaşı tehdit ediyor, isteklerini ise şöyle sıralıyor:

"Salı günü CHP mitingi var, kepenkleri açabilirsiniz, mitinge de gidebilirsiniz. Ama çarşamba günü kepenkleri kapatacaksınız ve Erdoğan'ın mitingine gitmeyeceksiniz."

Hakkâri'de bugüne kadar en fazla 200 oy alan CHP'nin mitingine yaklaşık 5 bin kişi katılmıştı. Daha sonra meydanın, BDP'liler ve terör örgütü sempatizanlarınca doldurulduğu anlaşılmıştı. BDP de bunu doğrulamıştı. Aynı örgüt, AK Parti'nin Hakkâri ve Şırnak'ta düzenlediği miting öncesi esnafı tehdit ederek kepenkleri kapattırmıştı. Anamuhalefet partisinin bugün İstasyon Meydanı'nda yapacağı mitinge terör örgütü internet üzerinden de destek veriyor. Kendisine 'Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi' ismini veren bir grup, halkı, Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır'da protesto etmeye çağırıyor. "AKP'nin elini kolunu sallayarak gelip halkımıza hakaret etmesine ve miting gerçekleştirmesine izin verilmeyecektir" deniliyor.

Halkı tehdit eden ifadeler kullanan sözde inisiyatifin, CHP için hiçbir beyanda bulunmaması dikkat çekti. "Amed (Diyarbakır) kentimizde yaşayan tüm halkımıza, siyasal düşüncesi ne olursa olsun 'Ben insanım' diyen herkesi AKP faşizmine dur demek için Kürt halkı üzerinde seçim rantı olarak uyguladığı katliama karşı durmak, teşhir etmek için 1 Haziran mitingine gitmemeye çağırıyoruz. AKP'nin imha, inkâr, tekçi ve katliamcı uygulamalarının had safhada olduğu bugünden sonra AKP'ye oy veren, mitingine giden her bireyin eli Kürt halkının kanına bulaşmış olacaktır" denilerek, halk doğrudan tehdit edildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde öldürülen terör örgütü mensupları için KCK'nın yas ilan etmesinden sonra başlatılan kepenk kapatma eylemine CHP de destek vermiş, Diyarbakır'daki seçim bürosunu kapatmıştı.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol